Artek82 Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 Dziś kolejny ze starych półkowników zaprezentuje się na łamach forumowej galerii Tytułowy Bf 109E z Matchboxa, zakupiony i ulepiony 15 lat temu, czyli "na fali" mojego sklejactwa młodzieńczego Już wtedy pamiętam że ciężko było dostać Matchboxa i to jeszcze w tej edycji a ten napatoczył mi się podczas przypadkowej wizyty w hipermarkecie i goniąc między regałami zawsze zaglądałem co tam na półkach wystaje. Oprócz niego był jeszcze MIG-21 z Matchboxa i inne różne mniej interesujące modele z Revella. Pomyślałem co mi szkodzi wydać tą dychę i zabrałem z półki to pudełeczko Model powstał w 4 lub 5 dni, malowany humbrolami i oczywiście pędzlem zgodnie ze schematem z pudełka. I powstał oto taki on W krótkim okresie czasu doczekał się brata, który dotarł do mnie w odcinkach razem z pewną gazetą i otrzymał malowanie rumuńskie, ale o nim już w następnym odcinku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikele Posted March 8, 2014 Share Posted March 8, 2014 A nie kusi Cię, żeby wykonać współcześnie robiony model i po współczesnemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancho Posted March 9, 2014 Share Posted March 9, 2014 Ładny - mam takiego samego i też z tej samej edycji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts