Jump to content

Pz.Kpfw IV ausf.B Dragon 1:35

konrad444
 Share

Recommended Posts

Witam. Prezentuje mój pierwszy warsztat na tym forum (nie pierwszy model) jest to panzer IV od dragona z zestawu DN6764. Model przedstawiam już cały złożony z położoną na niego warstwą surfacera czeka na malowanie malowanie będzie kolorem german grey od valleyo jednak rozjaśnionym. W tym modelu chciał bym zastosować metodę modulacji i nie wiem czy lepiej rozjaśniać wnętrza płyt czy tak jak teraz robi to sporo osób czyli tak jakby padało na nie światło. Liczę na waszą pomoc.

Oto co do tej pory wydłubałem

DSC02839_zps6d4a55fa.jpg

DSC02840_zpse6883eea.jpg

DSC02841_zps25a89a57.jpg

DSC02844_zps85318b72.jpg

DSC02845_zpsdf0d6006.jpg

Dodam jeszcze że ten model jest wyposażony w pług śniegowy jednak jeszcze nie jestem pewny czy go zamontuje oto i on:

DSC02846_zpsb9e4eed2.jpg

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Fajny model, mam czwórkę D z Tamiyi - oglądam z ciekawością. Modulacja wyszła ciekawie, ja bardziej jestem za rozjaśnianiem środka, zobaczymy jak u Ciebie wyjdzie w dalszych pracach.

Wlewy paliwa masz odlane na wannie?

Mi modulacja wyszła tak (reszta fotek w warsztacie):

PICT0263.JPG

Sorki że ci zaśmiecam wątek, ale możesz sobie zobaczyć co i jak wygląda potem. Wydaje mi się że i tak na koniec wiele mi z niej nie zostało.

Rób zdjęcia na jednolitym tle.

Zacznę od najleszego. Drewniane elementy wyszły super. Kalki na bokach wieży troszkę słabo - fakt że powierzchnia nie ułatwia zadania, ale np. duże "0" na pierwszym zdjęciu widać zę jest krzywo w stosunku do poprzedniego. Natomiast rdza na tłumikach jest be, ale to da się jeszce uratować.

Jak kiedyś chciałem zerwać kalki to jak na złość nie chciały zejść. Musiałem szlifować I malować jeszcze raz miejsca pod nimi. Jeżeli jest jakiś pewny sposób na ich usunięcie (ja nie znam) to chyba lepiej dać inne.

No cóż zastanowie się jeszcze te przedstawiaja model z Polski z 39 więc dlatego wybrałem te i tak potem zamierzam na wieżę położyć imitacje gałęzi które troche przysłonią te kalki