konrad444 Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Witam. Prezentuje mój pierwszy warsztat na tym forum (nie pierwszy model) jest to panzer IV od dragona z zestawu DN6764. Model przedstawiam już cały złożony z położoną na niego warstwą surfacera czeka na malowanie malowanie będzie kolorem german grey od valleyo jednak rozjaśnionym. W tym modelu chciał bym zastosować metodę modulacji i nie wiem czy lepiej rozjaśniać wnętrza płyt czy tak jak teraz robi to sporo osób czyli tak jakby padało na nie światło. Liczę na waszą pomoc. Oto co do tej pory wydłubałem Dodam jeszcze że ten model jest wyposażony w pług śniegowy jednak jeszcze nie jestem pewny czy go zamontuje oto i on: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Ładny czysto klejony model. Bardzo lubie niemiecki pz.IV więc zasiadam na widowni Ja bym robił rozjaśnienia do środka płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 20 Marca 2014 Autor Share Napisano 20 Marca 2014 Środki płyt dobrze znam jednak to z zgodnie ze światłem wyglądają dla mnie ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 20 Marca 2014 Share Napisano 20 Marca 2014 Wykonaj jak wolisz. Wkońcu to twój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Witam. Dziś pomalowałem i zmodulowałem kadłub jak wyszło oceńcie sami mam nadzieje że dobrze jest to moja pierwsza modulacja. Zapraszam do oglądania i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Słabe zdjęcia - nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Mam nadzieje że teraz coś widać. Jakiego koloru filtr najlepiej teraz zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Fajny model, mam czwórkę D z Tamiyi - oglądam z ciekawością. Modulacja wyszła ciekawie, ja bardziej jestem za rozjaśnianiem środka, zobaczymy jak u Ciebie wyjdzie w dalszych pracach. Wlewy paliwa masz odlane na wannie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2014 Share Napisano 21 Marca 2014 Mi modulacja wyszła tak (reszta fotek w warsztacie): Sorki że ci zaśmiecam wątek, ale możesz sobie zobaczyć co i jak wygląda potem. Wydaje mi się że i tak na koniec wiele mi z niej nie zostało. Rób zdjęcia na jednolitym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 No i o taki właśnie efekt mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 21 Marca 2014 Autor Share Napisano 21 Marca 2014 Zgodnie z radami kolegów z innego forum pozmieniałem trochę rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 22 Marca 2014 Autor Share Napisano 22 Marca 2014 Dziś domalowałem jeszcze koła i jakieś inne bambetle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Marca 2014 Share Napisano 22 Marca 2014 Zdaje się że jest całkiem dobrze. Jeszcze raz napisze - mógłbyś robić zdjęcia na czystym papierze coś jak na moim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Od ostatniego wpisu udało mi się pomalować narzędzia położyć filtr i pomalować rdze na tłumiku jak wyszło oceńcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 robi się ciekawie... ale silnik ma inny kolor. Na początku go powinieneś położyć a nie rdzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 26 Marca 2014 Autor Share Napisano 26 Marca 2014 Jaki silnik chodzi ci o wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killerkk Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Jaki silnik chodzi ci o wydech BLE... Myślę o czym innym a co innego piszę chodziło mi o wydech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Witam. Model dostał kalki i washa na kadłub. Wszelkie opinie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Zacznę od najleszego. Drewniane elementy wyszły super. Kalki na bokach wieży troszkę słabo - fakt że powierzchnia nie ułatwia zadania, ale np. duże "0" na pierwszym zdjęciu widać zę jest krzywo w stosunku do poprzedniego. Natomiast rdza na tłumikach jest be, ale to da się jeszce uratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Kalki leżą w takim miejscu że cokolwiek z nimi trudno jest zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 A co do dużego "0" to już na kalce było wykrzywione (cała liczba była na jednej kalce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Ja swoje rozcinałem na pojedyncze cyfry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 Te kalki mialy to że leżą na bardzo pofałdowanej powierzchni co sądzicie o ich ułożeniu zostawić je czy lepiej zdjąć i dać inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Marca 2014 Share Napisano 28 Marca 2014 Jak kiedyś chciałem zerwać kalki to jak na złość nie chciały zejść. Musiałem szlifować I malować jeszcze raz miejsca pod nimi. Jeżeli jest jakiś pewny sposób na ich usunięcie (ja nie znam) to chyba lepiej dać inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Marca 2014 Autor Share Napisano 28 Marca 2014 No cóż zastanowie się jeszcze te przedstawiaja model z Polski z 39 więc dlatego wybrałem te i tak potem zamierzam na wieżę położyć imitacje gałęzi które troche przysłonią te kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi