bazylms Napisano 9 Lipca 2014 Share Napisano 9 Lipca 2014 Dorzuć jeszcze jakieś sznurki które ten cały szpej w kupie trzymają i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Lipca 2014 Autor Share Napisano 10 Lipca 2014 Dorzuć jeszcze jakieś sznurki które ten cały szpej w kupie trzymają i będzie git. Pomyślę nad jakimś mocowaniem. A tymczasem rozgrzebałem kolejną hitlerowską pokrakę E-100 Dragona Poskładany jeszcze głównie "na sucho": Gdyby nie kilkanaście kół i części układu jezdnego plus parę blaszek ,to pod względem ilości części model przypomina produkty z serii "First to Fight". Składa się błyskawicznie i bezproblemowo. Coś tam zamierzam dodać od siebie i pomyślę nad schematem malowania. Zastanawiam się jeszcze czy zrobić z pełnymi osłonami: czy bez nich - tak wygląda bardziej drapieżnie I jeszcze dla pokazania jakie to "maleństwo" - ze Stugiem i KT (ależ ta "88" cieniutko wygląda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 W wolnych chwilach coś sobie dłubię poprawiłem fakturę stali i dorobiłem uchwyy i drabinkę: - "260" dostaje kamuflaż: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Powoli zaśmiecam teren, a następnie zabieram się za figurki: Racja, poza sztachetami super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Racja, poza sztachetami super Już skończone: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=81&t=43996 więc ze sztachetami nic nie zmienię. W temacie E-100 - wieża po podkładzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Lipca 2014 Autor Share Napisano 17 Lipca 2014 Coś próbuję malować. - po nałożeniu kamuflażu i "skrobaniu": - kalki, filtry, washe ... : Będzie taki nazistowski "Rudy 102" AD 1946 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archelaos Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Ciekawe kamo na tym E-100. Fajnie to zaczyna wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 18 Lipca 2014 Super Moderator Share Napisano 18 Lipca 2014 Wieża wyszła rewelacyjnie! Świetnie dobrane kolory - nie wiem na ile realistycznie czy też zgodnie z oryginałem, ale po prostu świetnie się komponują razem! Czekam na więcej! pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Obicia w niektórych miejscach słabo, malowanie bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 19 Lipca 2014 Autor Share Napisano 19 Lipca 2014 Dzięki za zainteresowanie. Świetnie dobrane kolory - nie wiem na ile realistycznie czy też zgodnie z oryginałem ... W przypadku takiego pojazdu S-F kamuflaż jest całkowicie niezgodny z oryginałem ale kolory już bardziej - bazuję na Life Colorach do niemieckiej pancerki. Ilość podłużnych zdrapek mi nie do końca leży. Obicia w niektórych miejscach słabo Zgadzam się z Szanownymi Panami - z obić/zdrapek nie do końca jestem zadowolony ale tak już zostanie - ciągle się człowiek uczy - może późniejsze kurzenie/pigmenty trochę je zamaskują. E-100 schnie sobie spokojnie więc tym razem jakieś obrazki z malunków "260": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Wieża z E 100 wyszła moim zdaniem bardzo fajnie, a tu nowy szkrab na warsztacie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 "Kowadła Helmuta" ciąg dalszy": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 Bardzo ładnie sobie radzisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 Tytułowe Stugi wróciły na warsztat: B, C/D, F (3xTrumpeter) a żeby się nie znudzić powstają bohaterowie kolejnej dioramki: A to wszystkie (prawie) rozgrzebane modele więc wypadałoby coś jeszcze skończyć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Podorabiałem jakieś uchwyty i siatki, złożyłem do kupy, przymierzyłem ładunki, jeszcze jakieś poprawki, drobnica i czas na malowanie B: C/D: F: Gorsza sprawa z Trumpkowymi gąsienicami - chciałem sobie ułatwić sprawę i trysnąłem je podkładem w sprayu (samochodowym). Po wyschnięciu farba odłazi z nich płatami a samo tworzywo stało się strasznie miękkie i delikatne - przy malowaniu pędzlem farbą Tamiyi było OK. Nie wiem jak będą się zachowywały przy układaniu na kołach Co ciekawe na gąskach do KT Trumpka podkład trzyma się idealnie - inne tworzywo ? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 raczej podkład... też kiedyś na próbę pomalowałem motipem gąski do FT-17 z RPM i też pięknie się złuszczyły. pewnie lepsza do takich celów jest jakaś baza akrylowa. Od tamtej chwili uzywam do gumiaków podkładu Vallejo . Jest na tyle elastyczny,lekko gumowaty po wyschnięciu,że spokojnie daje radę. Malowałem tak gąski do Churchilla,Matildy i Sd.kfz.7 z Airfixa.Nigdy nic nie odpadło i nie złuszczyło się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ja uzywam tego w mniejszym opakowaniu i odcień ciemny panzer grey. Ale niektóre kolory jasne przekłamuje więc ten jesny będzie bardziej neutralny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Dziś tylko prace nad podstawką: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Ciekawie się zapowiada, planujesz jakieś małe kępki roślinności? Coś z roślinności będzie - trochę trawy, jakieś krzaczory - zobaczę co tam uda mi się zasadzić. Muszę jeszcze gdzieś zdobyć jakieś kępki trawy w odpowiedniej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 8 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Szukaj na Starowiślnej w makiecie, Sklep znam, choć dawno go nie odwiedzałem ale był chyba na Stradomskiej nie na Starowiślnej ?? A z Polakiem rzeczywiście ciężko ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 12 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2014 "Maleństwo" prawie ukończone, zdecydowałem się na takie fragmenty osłon - muszę popracować jeszcze nad ich kamuflażem : Będzie miał "cmentarną" podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Witam po dwómiesięcznej przerwie. Pomalowałem "F"-a w trójkolorowe kamo, a następnie zabrałem się za takie niby-resztki zimowego "wapnowania". Białymi akrylami i olejami wyszło mi na razie takie coś: I jakoś nie jestem do końca przekonany czy o to mi chodziło Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 I jakoś nie jestem do końca przekonany czy o to mi chodziło Powiem szczerze, że ja też. Jakoś nie przemawia do mnie to malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 15 Października 2014 Autor Share Napisano 15 Października 2014 Powiem szczerze, że ja też. Jakoś nie przemawia do mnie to malowanie Dzięki Panie Wojtku - utwierdziłeś mnie w przekonaniu o konieczności zmycia tego kamuflażu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 Powiesz , z czego zrobiłeś podstawkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi