kashato Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Aktualizacja, drobiazgi: Przymiarka na sucho I tu pytanie - do czego są: na tym arkuszu ta listwa srebrna A na tym ten koreczek w prawym górnym rogu ? Bo te 4 kapsle to chyba na felgi ale nie wiem czy je dawać, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Nie dawaj tych tablic, proszę . Fajnie, że na spojler wpadło troche karbonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Tak jest w zestawie - tylko ta jedna listewka w carbonie. Dlaczego nie dawać? Wrzucić kalki zamiast tych blaszek? Docelowo powinny one być pomalowane ale nie chcę zepsuć nimi końcowego efektu. Nie mam takiego cienkiego pędzelka by ładnie to pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Po prostu mi się wydaje, że japońska blacha wypadnie tutaj kilka razy lepiej. Zrobisz jak uważasz, czekam na przymiarki blach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 mam pytanie co to za kolorek kasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 1 Września 2014 Autor Share Napisano 1 Września 2014 Tamiya X-6 Orange Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 28 Października 2014 Autor Share Napisano 28 Października 2014 Hej! Dziś mnie trochę ruszyło i poszedłem do mojego modelarskiego pokoiku. Prysnąłem smokiem lampy: Tak to teraz wygląda: Otworzyłem Silvię by popatrzeć i naszło mnie, by zeszlifować znaczek i napis z tylnej klapy: I tutaj taki mój wymysł, chciałbym zapytać Was o opinie. Jak Wam się podobają tablicę w czarnym połysku/złocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Witaj. Tablice ciekawy pomysł. wszystko zależy od koloru kasty. Do pomarańczowej budy czarne będą zdecydowanie lepiej pasować, natomiast do błękitu/czerni, złota będzie mogła fajnie "ozdabiać" samochód. Co do gładkiej klapy w nysie, to wygooglowałem i szczerze powiedziawszy to wszystko zależy, moim zdaniem, od charakteru auta. Jeśli to ma być auto do szybkiej jazdy, rzucania bokiem to takie rozwiązanie fajnie wygląda. Jeśli natomiast chodzi o daily car, to z emblematami dużo lepiej wygląda . P.s Ten cały smoke to tamiya x-19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 29 Października 2014 Autor Share Napisano 29 Października 2014 To ma być 50/50, auto do powiedzmy 'nocnej jazdy'. Tak, to X-19 Tamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Dziś kolejna warstwa koloru dla wyrównania no i zbliża się bezbarwny. Tu fotki na przymiarkę. I tu pytanie - czy na bezbarwny mogę położyć mat? Złapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Dlaczego chcesz malować po bezbarwnym matem jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Chodzi o dokładkę, dyfuzor i progi które mają być czarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 13 Listopada 2014 Autor Share Napisano 13 Listopada 2014 No i stało się! Projekt, który zacząłem w kwietniu (!!!) dziś został złożony do kupy. Jestem trochę zły ale też się po części cieszę, że już koniec. Końcowy efekt trochę różni się od pierwszego zamysłu ale to z powodu wypadku. Upadł mi karton na świeżo pomalowany klarem model... Na dachu zrobił się 'wżer' do samego plastiku. Zeszlifowałem to i pierwszym pomysłem była folia BMF koloru czarnego. Niestety prześwitywała przez nią 'plama'... Stwierdziłem więc, że należy pomalować dach. Skoro dodatki są czarne, czarne miały być progi, dokładka i dyfuzor - stwierdziłem że taki też będzie dach. Przy okazji malowania uszczelek pomalowałem go na czarny mat. Wg mnie jest ok. Co do kasty, niektorzy zauważą, że model się nie błyszczy... to prawda, nie polerowałem go. Klar jaki użyłem to GAIA. Używałem go już, lecz z farbką Gunze. Wtedy było ok, bardzo ładny połysk. Tym razem na farbie Tamiyi stalo się coś dziwnego. Po 1 - nie było połysku. Po 2 po paru dniach zauważyłem spękania wyglądające jak rysy. Nie ruszałem tego, ponieważ bałem się, że stanie się coś gorszego, że lakier się złuszczy czy coś w tym stylu. Dlatego niestety jest jak jest, ale nie będę tego poprawiać. Możliwe, że położyłem za mało cienkich warstw i jak zacząłem malować mokre warstwy to klar wszedł w reakcję... Nieważne, tak czy inaczej zostaje tak jak jest. Jest oprócz tego też kilka fuckupów. Ale nie przejmuję sie, bo z każdym modelem widzę u siebie postępy i podnoszę sobie poprzeczkę. Poszarpałem miejscami uszczelki wokół szyb, z tyłu ominąłem parę miejsc i nie zapuściłem linii podziału - ale to jest do poprawki. Tarcze hamulcowe są założone na odwrót. Jeśli widzicie coś jeszcze - śmiało piszcie. Konstruktywna krytyka mile widziana, nie będę się kłócił i obrażał Lista zmian: -kolorowe znaczki Hobby Design -zestaw waloryzacyjny Tamiya (blaszki, dywaniki, loga) -metaltransfery A+Club (Z-TUNE, Nismo, znaczki) -weathering zestawami Tamiya -przyciemnione tylne lampy Tamiya X-19 Smoke -folia BMF na tablicach rej. A teraz czas na fotki - w planach są fotki przy świetle dziennym na brystolu. Pozdrawiam i czekam na opinie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdek Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Pięknie się komponuję, mimo iż byłem przeciwny tego koloru karoserii to też przyznaję się, że byłem w błędzie ;) ps. liczę na małą pomoc przy moim Cadillac'u :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 13 Listopada 2014 Autor Share Napisano 13 Listopada 2014 Dzięki za miłe słowo! Na pewno pomogę w miarę możliwości/umiejętności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 13 Listopada 2014 Share Napisano 13 Listopada 2014 Akash nie ma lipy . Dodaj fotki w lepszym świetle. Efekt końcowy rewelka zwłaszcza z czarnym dachem. Mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Nic dodać, nic ująć Piękny model. Przednie lampy - rewelka. Po prostu super. Jeżeli można się do czegoś czepić, to linie podziału blach (np. przy tylnych lampach). Czym je zapuściłeś ? Jaki to kolor ? Gratulacje Będzie galeria ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diobeu Napisano 14 Listopada 2014 Share Napisano 14 Listopada 2014 Ładnie jest z tym dachem, dobrze obszedłeś problem ;) Czy mi się wydaje, czy się uszczelka przedniej szyby błyszczy? Dałbym, jeszcze suchy pędzel na tablicach rejestracyjnych, wyciągnęłoby ci to napis bo teraz jest słabo widoczny. Trochę też wash na tylnej lewej lampie wydaje się rozmazany, ale to co wymieniłem to szczególiki, całość jest jak najbardziej w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kashato Napisano 14 Listopada 2014 Autor Share Napisano 14 Listopada 2014 Tomek - dziękuję! ;) Jacek - linie są do poprawienia bo miejscami są zapuszczone, a miejscami nie… Używałem Tamiya Panel Line Accent koloru czarnego. Galeria będzie jak zrobię lepsze fotki w świetle dziennym Diobeu - nie, wszystkie uszczelki są w czarnym macie. Z rejestracji chyba w końcu zdejmę tę folię, żeby napisy były bardziej widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi