Jump to content

Pz.Kpfw. V Panther D - Zvezda 1:72

Recommended Posts

Posted

Witajcie kolejny juz raz. Zachęcony pozytywnymi opiniami w temacie P. III F chciałem przedstawić mój ostatni "Wykon" z tego miesiąca .Model Ruski ,ale wypraski bomba jak na ta skalę. Kolega skala72 mnie natchnął i kupiłem bo brakowało mi wersji D w kolekcji Dodam ,że można go było składać a nie koniecznie kleić - wybrałem jednak tą drugą opcję w myśl co sklejone to i nie odpadnie

Przydział nieznany - Koniec lata 1943 gdzieś tam w Ruskach.

P1200150.JPG

P1200137.JPG

P1200138.JPG

P1200076.JPG

P1200136.JPG

P1200141.JPG

P1200135.JPG

P1200132.JPG

P1200142.JPG

P1200131.JPG

Posted

Supeł, tylko ten srebrny lewarek, ale ... . Mam nadzieję, że nie zawiodłeś się na modelu, a gąski same się układają?

Posted

Erolo! Rób, że chłopie zdjęcia na innym JEDNOLITYM tle. Proszę!

Posted

Daj spokój, wszystko widać jak ta lala, nie róbmy z modelu sesji zdjęciowej Rubik.

Posted

Dzięki kolego . Fakt za czysty trza go troszkę upaprać - zrobi się..a z tymi gąskami to niby ok jeśli chodzi o układanie ja odciąłem z kól te ich mocowania i je kleiłem super glue do kól a tak wogóle to sie jedna złamała , udało się skleić - ujdzie w tłumie. Fakt to moje tło niektórych potrafi wkurzyć sorki hehe...sesja Rubik - dobre ..Pozdro.

Posted

Chyba sobie wziąłeś cześć rad do serca, bo ostatnie modele są juz dużo lepiej zrobione. Do gąsienic kup sobie farbę Tamiya XF -84 Dark Iron. Ładny efekt daje.

Posted

No Pantera wyszła bardzo fajnie. Czas by wejść na wyższy poziom Przy następnych modelach staraj się wymienić uchwyty na wykonane własnoręcznie z cienkiego drutu, poprawia to wygląd modelu. Siatki na wlotach powietrza do silnika też by fajnie wyglądały. Cieszy fakt kolejny modelarz z Krakowa bawi się pancerką w 1/72