Mierzu Napisano 10 Maja 2015 Autor Share Napisano 10 Maja 2015 Tak miało być! Chociaż zdjęcia troszeczkę przekłamują kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Przyglądam się z uwagą gdyż w szafie czeka na mnie taki w 1:72. Też byłem sceptyczny co do tego "miniowego" koloru ale teraz wygląda to coraz lepiej. Powodzenia w dalszej budowie i czekam na finał z podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 Przyglądam się z uwagą gdyż w szafie czeka na mnie taki w 1:72.Też byłem sceptyczny co do tego "miniowego" koloru ale teraz wygląda to coraz lepiej. Powodzenia w dalszej budowie i czekam na finał z podstawką. Dziękuję za opinię. Mam zatem pytanie do Ciebie: Z czego robiłeś gruz na swojej winietce z BA-10? Zaciekawiłeś mnie tym Waffentragerem w 1/72. Czy to nie ten z firmy Ace? Odnośnie mojego waffentragera dodam jeszcze, że zamierzam go jeszcze pokurzyć suchymi pigmentami, no i dalej popracować nad podstawką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 11 Maja 2015 Share Napisano 11 Maja 2015 Z czego robiłeś gruz na swojej winietce z BA-10? Gruzowisko w większości zrobiłem z pociętej na kawałki (cegiełki) PCV-ki grubości 2-3 mm, plus elementy z balsy. Wszystko na koniec obficie posypane sproszkowanymi pastelami głównie w kolorach ceglastych i szarych. A mój Waffentrager to oczywiście ACE i znając opinie o niektórych produktach tej firmy aż boję się go zaczynać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 11 Maja 2015 Autor Share Napisano 11 Maja 2015 A mój Waffentrager to oczywiście ACE i znając opinie o niektórych produktach tej firmy aż boję się go zaczynać Słuszne obawy, ale będę również kibicował. Miałem raz w łapkach pojazd z firmy Ace ( bodajże ADGZ-a) i przerosło mnie to modelarsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 12 Maja 2015 Autor Share Napisano 12 Maja 2015 Dalsze prace nad podstawką: i po "złoszowaniu": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 13 Maja 2015 Autor Share Napisano 13 Maja 2015 Prace nad modelem, podstawką zakończone. Bruk "zafugowałem" pigmentami Kremera. Pojazd przyjurzyłem również za ich pomocą. Jako fiksatywy użyłem wódki. Gruz to pokruszona cegła i autentyczne kawałki gruzu. Zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7urgen Napisano 13 Maja 2015 Share Napisano 13 Maja 2015 Muszę przyznać że śledziłem od początku po cichu ten warsztat i trochę sceptycznie bo wciąż miałem przed oczami "Patchwork Panter" z magazynmu Model Magazine (TAMIYA) z maja 2010 roku. Ale ostatecznie jak zobaczyłem zdjecia w galerii to bije brawo! Szkoda że nie ma żadnego figuranta... Mógłby być nawet martwy obok... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi