tangogolf Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Witam wszystkich. Dzwonie do Was z pytaniem. Jakie macie propozycje co do środka, którym usuwacie stara powłokę emalii z modelu plastikowego. Kupiłem rozpoczęty model, musze usuwać powłokę malarska, nałożoną pędzlem. Kiedyś robiłem to w sodzie kaustycznej, ale spodziewam się że pomysły modelarzy są teraz bardziej ekologiczne i mniej żrące???? Pomóżcie, proszę i podrzućcie jakieś sposoby.... Wielkościowo chodzi o karoserie Mustanga w skali 1/16/. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czesio Napisano 30 Kwietnia 2014 Share Napisano 30 Kwietnia 2014 Dwa tematy niżej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 5 Maja 2014 Share Napisano 5 Maja 2014 I powiedzcie mi potem, że się czepiam. 3 dni wcześniej (w stosunku do tego tematu) założony temat o myciu modeli z farb... Z resztą, temat zmywania farb stary jak świat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi