tangogolf Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Witam wszystkich. Dzwonie do Was z pytaniem. Jakie macie propozycje co do środka, którym usuwacie stara powłokę emalii z modelu plastikowego. Kupiłem rozpoczęty model, musze usuwać powłokę malarska, nałożoną pędzlem. Kiedyś robiłem to w sodzie kaustycznej, ale spodziewam się że pomysły modelarzy są teraz bardziej ekologiczne i mniej żrące???? Pomóżcie, proszę i podrzućcie jakieś sposoby.... Wielkościowo chodzi o karoserie Mustanga w skali 1/16/. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czesio Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Dwa tematy niżej.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted May 5, 2014 Share Posted May 5, 2014 I powiedzcie mi potem, że się czepiam. 3 dni wcześniej (w stosunku do tego tematu) założony temat o myciu modeli z farb... Z resztą, temat zmywania farb stary jak świat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts