Kriston Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Podejrzewam że kolega użył szablonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Witam! Lufa jest dokupiona z RBmodel czy z Abera? Lufa to chyba Jordi? Nie pamietam walała sie u mnie przez ładnych parę lat. Jeszcze jedna prośba, podał byś numerki farb jakich użyłeś do koloru bazowego i kamo? Zielony to emalia olejna Model Master flat green. Rudobrązowy to mieszanka Vallejo: jakiś tam ciemnoczerwony z jakimś tam brązowym. Mieszany kompletnie na oko. Dunkelgeb to akrylowy Model Master. odglądam dalej... więcej fotek Jagdpanzer-a... proszę. Ok, coś tam jeszcze wstawię... Jeśli to Dragon, a na to wygląda, to podejrzewam, że lufa może być zestawowa. To stare jak węgiel kamienny Italeri, lekko podrasowane blaszkami i lufą z aluminium. Model kupiony ze 20 lat temu, Polepiony rok temu. Jest znakomity wymiarowo i mimo że ma trochę skrótów i uproszczeń, to da się coś z niego robić. Gąski to ogniwkowe Academy. Ciekawe kamo. Najpierw malowałeś plamy, potem je maskowałeś kólkami i baza czy jakoś inaczej? Najpierw poszła zieleń. Jak to wyschło, poskręcałem kilkaset drobnych kuleczek ( takie jak z gila w nosie ) z Blu Tacka i wylkeiłem zworek kamo. Po oklejeniu popsiukałem rudoczerwonym. Poczekałem jak wyschnie i znowu dokleiłem kuleczki z Blu Tacka. Jak pokleiłem cały wzorek, to całość opsiukałem Dunkelgelb. Potem pościągałem maskowanie i wyszło coś takiego . I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 5 Sierpnia 2014 Share Napisano 5 Sierpnia 2014 Fajny kamuflaż - ogólnie bardzo dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Witam Szanownych Forumowiczów! Warsztat mój odświeżam, ale niekoniecznie tym co w temacie. Stug utknął, więc zająłem się czym innym. Czasu był trochę, to i polepiłem coś pierwszy raz od końca czerwca... I tyle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Grudnia 2014 Share Napisano 29 Grudnia 2014 Zimmerit to Atak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 29 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2014 Zimmerit to Atak? Tak jest! W obu modelach. W Panther G polepiony w całości, a w Bergepanther wklejona jest tylko tylna płyta z żywicy. Resztę polepię jak wykończę środek i trochę go pomaluję. Pantera D to nowość od Zvezdy. Lepi się lekko, miło i przyjemnie. Chyba są lekkie błędy w wymiarowaniu, ale generalnie mam to w d... Model zlepiony będzie prosto z pudła... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi