karambolis8 Napisano 13 Maja 2014 Share Napisano 13 Maja 2014 Pojawił się po kryjomu http://www.mojehobby.pl/products/Tornado-IDS-3011310.html Cena wydaje się bardzo atrakcyjna w stosunku do tego co widać na ramkach http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234932117-new-148-tornado-ids-from-revell/page-6 http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234932117-new-148-tornado-ids-from-revell/page-11 Ktoś się przymierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blofeld Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Kupiłem dzisiaj. Jeżeli chcesz, to mogę zrobić kilka fotek. Mam też Tornado z Italeri - nie umywa się, ale może kalki "black panther" będą pasować do Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Poproszę parę fotek Malowanie z pudła też mi się nie podoba, trzeba upolować jakieś kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blofeld Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Wrzucam kilka fotek. Ogólnie za te pieniądze dostajemy bardzo dużo plastiku. Jest trochę nadlewek, ale nie jest to wielki problem. Zastrzeżenia mam do wnęk podwozia - wyglądają ubogo i mają ślady po wypychaczach pomiędzy żeberkami. Fotele mają ładny detal ale odlali je razem z pasami Elementy kadłuba: Wnętrze: Oszklenie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 18 Maja 2014 Autor Share Napisano 18 Maja 2014 Dzięki! Wygląda na dobrą bazę Przyda się jeszcze żywiczny kokpit i wnęki. A twoje wrażenie na temat oszklenia? Zazwyczaj to jest słaby element zestawów Revella, choć na fotce wygląda dosyć dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blofeld Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 Oszklenie bardzo przejrzyste, ale trochę grube. Grubość Revell: Italeri: Revell vs Italeri: Jak widać, owiewki się różnią między sobą. Trudno powiedzieć, która jest dokładniejsza bez przyklejenia i pomalowania. Ja chyba kupię tylko fotele Airesa do kokpitu i żywiczne wnęki jak się pojawią. Sam kokpit wygląda wg mnie dobrze. Fajnie, że nie trzeba kupować żywicznej dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaya Napisano 19 Maja 2014 Share Napisano 19 Maja 2014 Mam pytanie do znawców tematu - czy da się (jeżeli to w jaki sposób) zrobić z niego Anglika w wersji GR.4 ? Jak nie z tego to z którego Hobby Bossa można by wyjść? dzięki za pomoc ! Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Rzeczywiście dysza wygląda dobrze. Oszklenie ładne. Na otwarty kokpit wystarczy spokojnie, na zamknięty pewnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 A czy ktoś porównywał ten model z modelem Hobby Bossa? Z tego co wiem, HB to piękny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 20 Czerwca 2014 Share Napisano 20 Czerwca 2014 Model wydaje się być znakomity. Szkoda, ze ma takie ubogie w wybór kalki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 23 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2014 No dokładnie. Zawsze revell dawał jakiś wybór, nawet dla malowań okolicznościowych coś więcej w pudełku było. Tym razem bieda, szczególnie, że to jedyne też nie przypadło mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 23 Czerwca 2014 Share Napisano 23 Czerwca 2014 Nie widziałem modelu HB, ale mam revellowskie Tornado i bardzo mi się po obejrzeniu wyprasek podoba. Jedynie, jak już inni zauważyli, to malowanie okolicznościowe mi też nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blofeld Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Ja do swojego chyba zapodam to: http://www.printscale.org/product_138.html Wszystkie wprawdzie w desert pink, ale za to jakie nose arty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2014 Przydały by się do rafowskiego zielono-niebieskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 24 Czerwca 2014 Share Napisano 24 Czerwca 2014 Blofeld, mam ta kalkę. Jak dla mnie to jedyne słuszne malowanie Model Revella oglądałem, rzeczywiście jest ok, ale będę chciał dokładnie go porównać z HB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 25 Czerwca 2014 Share Napisano 25 Czerwca 2014 Na oszklenie trzeba zwrócić szczególną uwagę. Oglądałem ten model u nas w sklepie i szkło było potwornie porysowane jakby ktoś je potraktował jakimś rylcem po wyjęciu z formy, prosto ze sklepu poszło do reklamacji. Co do kalek to słyszałem taką historię, że ludziska stare Italerki dla kalek kupowali, nie wiem ile w tym prawdy, ale tak podobno było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 18 Lipca 2014 Share Napisano 18 Lipca 2014 Dostałem dzisiaj Tornado z revella. Mam także Tornado z HB i po pierwszych oględzinach wydaje sie że revell jest nawet ciekawszy. Modele różnią się wymiarami generalnie. Duże różnice są w oszkleniu, wnęki podwozia oba modele mają ubogie ale revell ma poprawne pod względem wymiarów, hb nie. Kokpity są na podobnym poziomie z przewagą revella. Jako zapracowany człek może znajde czas i coś więcej napisze. Może ktoś ma konkretne pytania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 No to ja mam jeszce lepszy dowcip, w życiu czegoś takiego nie widziałem - w osłonie kabiny mam bąbelek powietrza w środku Kurczę ,aż tak źle,chociaż z bąbelkami się spotykałem to dało rade je zamaskować ,najlepiej będzie jak zakupię go u siebie w modelarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 21 Lipca 2014 Autor Share Napisano 21 Lipca 2014 Revellowi się zdarza. Ja miałem taki w RF-4E 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi