hypnos82 Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 No i słonik skończony, ale jeszcze pomysle o jakiejś podstawce do niego, a tym czasem zapraszam do oglądania i oceniania Informuje też, że na jakiś okres opuszczę szanownych kolegów z tego dzialu, bo mam zamiar spróbować sil w lotnictwie Ale bez obaw, I'll be back soon ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Troszkę mi się wydaje za monotonny. Ale ogólnie to całkiem ładnie ci wyszedł. Młotek i lewarek też można by troszkę przykurzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 A mi się podoba, bardzo fajne kurzenie, mistrzowskie gąski ( w moim mniemaniu oczywiście ). Zapasowe ogniwa z łańcuchem- poezja. Daj przepis jak mażesz na te gęsi i zapasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Jeśli chodzi o gąski. Najpierw polozyłem czarny matowy podkład w sprayu, następnie zrobiłem mieszanke washa z dwóch farb olejnych ( brąz van dycka i czerwień marsa ) rozmazałem na dwóch stronach. Kolejny etap to praca z dwoma pigmentali + ta washowa miesznaka Pierw rdzawy pigment naniosłem na jeszcze wilgotne gąski, a następnie maczając trochę pędzelek w washu rozmazałem ten pigment, taka samo z drugim pigmentem ( dark earth ) Dzieki temu rdza wymieszala się z ziemią Na sam koniec papierem sciernym zrobilem przetarcia. Osłony i lancuch robilem tak samo tylko że bez ziemnego pigmentu na końcu je na sucho lekko przykurzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 15 Maja 2014 Share Napisano 15 Maja 2014 Ta gąska z łańcuchem naprawdę mocny akcent. Co do kamuflażu: czy oby tego typu kamuflaż nie był nanoszony przez załogi pistoletami lakierniczymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 15 Maja 2014 Autor Share Napisano 15 Maja 2014 Nie mam aerografu, wiec jade pędzlami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamikadze Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Ładnie zrobione, nieźle pobrudziłeś gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibizk Napisano 16 Maja 2014 Share Napisano 16 Maja 2014 Fajna model, gąski super! Tę monotonność o której "bazylms" wspomniał można by moim zdaniem złamać punktowym wash'em zapuszczonym we wszelkie szczeliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Chyba zaopatrzę sie w gotowy wash, bo robiony cos mi przestał wychodzić i mi zanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 16 Maja 2014 Autor Share Napisano 16 Maja 2014 Powoli mysle nad podstawką, ale i tez o dodatkowym kamuflażu na słonia. Tak wiec pytanko, czy mogę użyć normalnej siatki maskującej, czy jednak cos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fenek Napisano 17 Maja 2014 Share Napisano 17 Maja 2014 bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Maja 2014 Share Napisano 18 Maja 2014 To o czym koledzy pisali już nie ma sensu powtarzać. Dodam tylko, ze lufę możesz okopcić jeśli to nie pojazd wyjeżdżający z fabryki. Brak jakichkolwiek śladów dłuższej eksploatacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 19 Maja 2014 Autor Share Napisano 19 Maja 2014 Dzieki za komentarze Wlasnie jestem w trakcie robienia podstawki, tak wiec jeszcze będzie jedna sesja ;) Postaram sie jeszcze co nieco poprawić @Stojkovic Nie każdy model musi wyglądać jakby stado bydla po nim przebueglo Wole zrobić mniej, niż przekombinowac ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 21 Maja 2014 Autor Share Napisano 21 Maja 2014 Podstawek skończony. Jest to mój pierwszy podstawek robiony od podstaw bez żadnych gotowych mat. Do pracy użylem masy modelarskiej, którą można kupic w papierniczym, klej wikol, posypki i pigmenty a tutaj z modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamilkar Napisano 21 Maja 2014 Share Napisano 21 Maja 2014 Tomasz - model ładny ( troszkę za ciemny, ale to pewnie kwestia zdjęć ), a podstawka supcio. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi