Paster03 Napisano 4 Czerwca 2014 Share Napisano 4 Czerwca 2014 Witam! To mój pierwszy post na forum, a także pierwsze popiersie w 1/10 jakie malowałem. Wcześniej zajmowałem się tylko malowaniem figurek 28mm więc zmiana skali była dość znaczna. Z racji tego, że bardzo dobrze malowało mi się tak duży model myślę, że częściej będę sięgać po tą skalę. Starałem się nadać mu dość brudny, zmęczony wygląd i mam nadzieję, że nie wyszło najgorzej. Całość została pomalowana farbami akrylowymi od Games Workshop. Zapraszam do komentowania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Jest klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Reflect Napisano 8 Czerwca 2014 Super Moderator Share Napisano 8 Czerwca 2014 Ładny, chętnie bym zobaczył detale i poproszę o więcej zdjęć. Pozdrawiam Christian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Skala większa, ale i wymagająca bardziej. Dobrze, że próbujesz się z nowymi rzeczami. Na festiwalu w Krakowie spotkałem się z podobnym popiersiem i byłem nim zachwycony. Tak naprawdę to nie tyle modelem co umiejętnościami Autora ( nie wiem kto to jest ale szczerze gratuluję). Zdjęcie wrzucam nie dla porównania ale jako "ściągawkę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 8 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2014 Ładny, chętnie bym zobaczył detale i poproszę o więcej zdjęć. Więcej zdjęć, w tym zbliżeń postaram się zrobić na przyszły weekend jak już stanie na swojej podstawce. Co do popiersia z Krakowa to rzeczywiście robi wrażenie ;) Świetny pomysł z wzorem na koszuli, co jednak wymagało lekkiej konwersji (zeszlifowanie krzyża). Ślady krwi sam chciałem zrobić, ale nie widziałem innej opcji niż "prysnięcie" z pędzla zamoczonego w farbie, ale finalnie dałem sobie spokój żeby nie popsuć figurki na sam koniec prac, bo wyniki prób były dość losowe - raz pryskało ładnie drobnymi kropelkami, raz trafiło sie kilka zbyt dużych jak na tą skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi