Skocz do zawartości

ORP Orzeł - Niko Model, 1:700

Mateusz Z

Rekomendowane odpowiedzi

Mój pierwszy okręt(właściwie okręt podwodny) w 1:700 i w zasadzie pierwszy okręt na poważnie Zestaw jest bardzo przyjemny(musiałem tylko dorobić jeden chyba kabestan?(nie znam dokładnej nazwy, tam gdzie idą linki ), za dość małą cenę dostajemy wszystko co potrzebne aby zrobić porządną miniaturkę. Stwierdzam też, że ta skala jest iście mikroskopijna i kilka razy myślałem, że dostanę oczopląsu ale dałem radę Model dostał kilka wyróżnień, m.in. w Bytomiu(+nagroda specjalna), teraz w Krakowie, prawdopodobnie też we Wrocławiu i Inowrocławiu(już trochę nie pamiętam, a dyplomy się skanują do podania ). Szkoda, tylko że mało juniorów robi modele statków(szczególnie w porównaniu do samolotów i pojazdów). Teraz kiedy uzbieram fundusze to kupię blachy do USS Maryland i ruszam z większym projektem Ale to może trochę zająć, ze względu na fundusze...

15922126637069260623.jpg

42840869134142002005.jpg

15970413916786830199.jpg

90406211563074733166.jpg

37052164801219521942.jpg

48040929353632406569.jpg

Groszówka nawet nie miała się o co oprzeć

17218009605365714809.jpg

Mam teraz nadzieję, że wkrótce się zbiorę w sobie i dorobię podstawkę

Hmm....te linki czyli w rzeczywistości anteny nie były mocowane do kabestanów tylko do uchwytów w pokładzie. A płaszczyzny kiosku, maski armaty i schowka na łódź okrętową były w kolorze zielonym. A te wzmocnienia pokładu nad obrotowymi wyrzutniami torpedowymi miały ok. 10 cm wysokości....a nie pół metra. Nazwa okrętu była pomiędzy nr taktycznym a bulajami.

Świetny model. Widziałem i podziwiałem osobiście

Gratuluję...

PS groszoofkę oprzyj za okrętem na plastelinie... będzie fajna fota kiosku

Dziękuje za pozytywną opinię Ale do twoich cud, to mu jeszcze daleko

:wow: on jest wielki ...na mojej półce by zaginął jak "oryginal "

- zimne prosto z lodóweczki

Też dziękuje, a piwa podziękuje ze względu na wiek

Hmm....te linki czyli w rzeczywistości anteny nie były mocowane do kabestanów tylko do uchwytów w pokładzie. A płaszczyzny kiosku, maski armaty i schowka na łódź okrętową były w kolorze zielonym. A te wzmocnienia pokładu nad obrotowymi wyrzutniami torpedowymi miały ok. 10 cm wysokości....a nie pół metra. Nazwa okrętu była pomiędzy nr taktycznym a bulajami.

Informacje się przydadzą jeśli będę robił Sępa(to chyba ten sam typ był). Teraz to tylko model na luzie, w celu wprowadzenie.

Znakomity maluch. Nie myślałeś o podstawce dla niego >

Podstawkę zrobię, ale najpierw muszę skończyć Bergepanzera, TKS-a, T-34, dioramkę z Sd.Kfz. 250/9 i Spitfajera XIX. Bf 110 poczeka Generalnie zacznę ją robić dopiero we wrześniu, bo przez wakacje modelarnia jest nieczynna