Mateusz Z Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Mój pierwszy okręt(właściwie okręt podwodny) w 1:700 i w zasadzie pierwszy okręt na poważnie Zestaw jest bardzo przyjemny(musiałem tylko dorobić jeden chyba kabestan?(nie znam dokładnej nazwy, tam gdzie idą linki ), za dość małą cenę dostajemy wszystko co potrzebne aby zrobić porządną miniaturkę. Stwierdzam też, że ta skala jest iście mikroskopijna i kilka razy myślałem, że dostanę oczopląsu ale dałem radę Model dostał kilka wyróżnień, m.in. w Bytomiu(+nagroda specjalna), teraz w Krakowie, prawdopodobnie też we Wrocławiu i Inowrocławiu(już trochę nie pamiętam, a dyplomy się skanują do podania ). Szkoda, tylko że mało juniorów robi modele statków(szczególnie w porównaniu do samolotów i pojazdów). Teraz kiedy uzbieram fundusze to kupię blachy do USS Maryland i ruszam z większym projektem Ale to może trochę zająć, ze względu na fundusze... Groszówka nawet nie miała się o co oprzeć Mam teraz nadzieję, że wkrótce się zbiorę w sobie i dorobię podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 8 Czerwca 2014 Share Napisano 8 Czerwca 2014 Świetny model. Widziałem i podziwiałem osobiście Gratuluję... PS groszoofkę oprzyj za okrętem na plastelinie... będzie fajna fota kiosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 on jest wielki ...na mojej półce by zaginął jak "oryginal " - zimne prosto z lodóweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Duke Napisano 9 Czerwca 2014 Share Napisano 9 Czerwca 2014 Hmm....te linki czyli w rzeczywistości anteny nie były mocowane do kabestanów tylko do uchwytów w pokładzie. A płaszczyzny kiosku, maski armaty i schowka na łódź okrętową były w kolorze zielonym. A te wzmocnienia pokładu nad obrotowymi wyrzutniami torpedowymi miały ok. 10 cm wysokości....a nie pół metra. Nazwa okrętu była pomiędzy nr taktycznym a bulajami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Świetny model. Widziałem i podziwiałem osobiście Gratuluję... PS groszoofkę oprzyj za okrętem na plastelinie... będzie fajna fota kiosku Dziękuje za pozytywną opinię Ale do twoich cud, to mu jeszcze daleko on jest wielki ...na mojej półce by zaginął jak "oryginal " - zimne prosto z lodóweczki Też dziękuje, a piwa podziękuje ze względu na wiek Hmm....te linki czyli w rzeczywistości anteny nie były mocowane do kabestanów tylko do uchwytów w pokładzie. A płaszczyzny kiosku, maski armaty i schowka na łódź okrętową były w kolorze zielonym. A te wzmocnienia pokładu nad obrotowymi wyrzutniami torpedowymi miały ok. 10 cm wysokości....a nie pół metra. Nazwa okrętu była pomiędzy nr taktycznym a bulajami. Informacje się przydadzą jeśli będę robił Sępa(to chyba ten sam typ był). Teraz to tylko model na luzie, w celu wprowadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Czerwca 2014 Share Napisano 10 Czerwca 2014 Znakomity maluch. Nie myślałeś o podstawce dla niego > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz Z Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2014 Znakomity maluch. Nie myślałeś o podstawce dla niego > Podstawkę zrobię, ale najpierw muszę skończyć Bergepanzera, TKS-a, T-34, dioramkę z Sd.Kfz. 250/9 i Spitfajera XIX. Bf 110 poczeka Generalnie zacznę ją robić dopiero we wrześniu, bo przez wakacje modelarnia jest nieczynna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi