GeraltofPoland Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Jestem w trakcie robienia modelu Jagdpanthery w skali 1:72 i zamierzam zrobić na niej kamuflaż taki, jak tutaj: Czy cienkie linie powinno robić się rzadką farbą na niskim ciśnieniu (niezbyt mi to wychodziło) czy inaczej? Maluję Pactrą, aero to Ultra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 To zmień farby na Gunze albo Tamijowskie plus leveling thiner i Ci zacznie wychodzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Z całą pewnością niskie ciśnienie i podawanie małej ilości farby znacząco ułatwia malowanie cienkich linii. Ja takie maluję (ale farbami Gunze) przy ciśnieniu nawet w okolicach 0,5 bara. Bardzo rozcieńczoną farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi