GeraltofPoland Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Jestem w trakcie robienia modelu Jagdpanthery w skali 1:72 i zamierzam zrobić na niej kamuflaż taki, jak tutaj: Czy cienkie linie powinno robić się rzadką farbą na niskim ciśnieniu (niezbyt mi to wychodziło) czy inaczej? Maluję Pactrą, aero to Ultra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bożo wpożo Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 To zmień farby na Gunze albo Tamijowskie plus leveling thiner i Ci zacznie wychodzić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Z całą pewnością niskie ciśnienie i podawanie małej ilości farby znacząco ułatwia malowanie cienkich linii. Ja takie maluję (ale farbami Gunze) przy ciśnieniu nawet w okolicach 0,5 bara. Bardzo rozcieńczoną farbą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts