konrad444 Napisano 11 Lipca 2014 Autor Share Napisano 11 Lipca 2014 Wszystkie są takie same trochę się ugioł. Prosto z pudła czy przewidujesz jakieś dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Ja mam model Hobby Bossa i jade prosto z pudła. Model bardzo ładnie zdetalowany i nie mam w planach nic dodawać Chodziło mi o łańcuszek już powieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Pomimo iż kształt oczek łańcuszka na kurtynie z kulkami nie bardzo odpowiada rzeczywistości reszta jest dobra . Wieży bym raczej nie ozdabiał blaszkami przed położeniem struktury Powodzenia przy dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 12 Lipca 2014 Autor Share Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki, zastanowię się z tą powłoką na wieży, cały czas sie jej jednak boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Niema się czego bać trzeba tylko wybrać materiał i dbale pozasłaniać elementy i powierzchnie które nie będą posiadały struktury . Jak tego nie zrobisz model będzie wyglądał jak nasze drogi po remoncie czyli grys i gumofilc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Shalom Udało mi się skończyć kosz wraz ze wszystkimi kuleczkami Wiem że ideału nie ma, ale ja lepiej nie umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Super wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lipca 2014 Share Napisano 13 Lipca 2014 Dobrze, w świtle wydarzęń na bliskim wschodzie każda Merkava na wagę złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 13 Lipca 2014 Autor Share Napisano 13 Lipca 2014 Cieszę się, że się podoba. Krzysiek masz racje akurat trafiłem z nią akurat jak są w akcji (piękne potwory). Teraz niestety trochę dłuższa przerwa w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon1291 Napisano 14 Lipca 2014 Share Napisano 14 Lipca 2014 świetna robota, jaką technike zastosujesz do antypoślizgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 14 Lipca 2014 Autor Share Napisano 14 Lipca 2014 Myśle o lakierze+soda oczyszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 15 Lipca 2014 Share Napisano 15 Lipca 2014 Idzie naprawdę dobrze. Przy antypoślizgu ważna jest ilość sypanej sody. Nie może być jej za dużo. Tak by tylko przykryła delikatnie posypywana powierzchnię. Oczywiście syp przez sitko kuchenne z naciągnięta pończochą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 24 Lipca 2014 Autor Share Napisano 24 Lipca 2014 Shalom Wracam do walki z merkavą na dziś dokończony kosz z tyłu wieży: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 25 Lipca 2014 Autor Share Napisano 25 Lipca 2014 Dziś zrobiłem pojemnik amunicyjny do M2 rzecz maleńka jednak bardzo pracochłonna i ciesząca oko. Sama skrzyneczka składa się z 12 elementów, a przede mną jeszcze kilka. Oraz zdjęcie pokazujące wielkość elementu: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Kolejne dwie skrzynki zrobione:D. W poprzednim poście lekko się pomyliłem te mniejsze skrzynki są do M19A1. Zostały do zrobienia jeszcze trzy małe. Prace idą bardzo powoli, ale to z powodu pogody ciężko cokolwiek zrobić przy tych upałach wole wyskoczyć na rower. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 W poprzednim poście lekko się pomyliłem te mniejsze skrzynki są do M19A1 Też pudło W skrzynkach jest amunicja do karabinów FN-MAG, zamontowanych przy włazach dowódcy i ładowniczego. M19A1 to jest nazwa samej skrzynki, nie broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 W ramach odpoczynku od skrzynek skleiłem sobie podstawę pod (teraz bez pomyłki ) M2: Zapraszam do komentowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Ten worek na zużyte taśmy od nabojów wywal, wygląda okropnie. Ciekawe, co panowie z ET mieli w głowach, żeby zaprojektować worek jako element fototrawiony... Nawet pełny, i naprężony jest większy i ma nieregularny kształt ( zwróć uwagę też na podstawę pod magazynek, jest zamontowana pod kątem): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Zgadzam się z tobą, zostanie on zamieniony na żywiczny lub po prostu go niebędzie Co do podstawę pod skrzynkę to coś pokombinuje. Powoli zacząłem maskować model wzoruje się na tym co zrobił Marcin. Na obecną chwile mam tyle: Zastanawiam się jak zamaskować linie podziału jakieś sugestie? Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hypnos82 Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Może cienkimi waleczkami blutacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Ja ciałem na cienkie paski taśmę maskującą. Polecam kroić skalpelem na szybce. (mała antyrama np). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 Kadłub prawie cały zamaskowany, zostało tylko zamaskować nity i linie podziału. Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Skończyłem maskować kadłub i zacząłem robić powłokę a-p jak na razie zrobiona z tyłu: I zbliżenie na uzyskany przeze mnie efekt: Zapraszam do komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Ładnie zamaskowany, ciekawe jak wyszedł antypoślizg, bo na fotkach niestety nie widać faktury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad444 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Jeszcze musze surfacera kupić bo mi się skończył, a trzeba zabezpieczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi