jakub97 Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Dzień dobry Znowu w siodle, czyli powrót do pancerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Super! Gąski będziesz wymieniał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 A po co? Składają się z ogniw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Ponoć nie mają co drugiego zęba 1:35 to nie moja działka, ale tak słyszałem ps. bronisław robi fajne Edytowane 30 Czerwca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Czerwca 2014 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2014 Po naprawie mojego modelu, RC musiałem nim wyjechać w największe bagno i leciałem bokiem wokół słupów i działa bez zarzutów czas na zdjęcia Klimenta. Przed urozmaiceniem: I po: EDIT: Jezus, Maria, syf, malaria. Jacku masz rację!!! Aż musiałem zobaczyć, ale to nic, mam z poprzedniego gumisie i są świetne. Może przy okazji ktoś ma jakieś ciekawe plany malowań do wersji z działem 85mm? Bo wszystkie to 76. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Wielka różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 No cóż, kolejna aktualizacja. Podsumowałem wszystkie swoje warsztaty i popularnością wśród modelarzy nie zachwycają, może nie lubią moich warsztatów, bo czasami nie wiem co robić w danych sytuacjach i zapytać nie ma kogo, ale to nic: I tak w skali 1:1 , kolejne jeździdełko w teren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Nie martw się Jakub, ostatnio jakość frekwencja siadła. Będziesz poprawiał spawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Możliwe, że poprawię. Jeszcze się zastanawiam, ale jak już to pod sam koniec. Ten spróbuję w zimowe kamo, bez napisów zrobić, czyli biel z obdrapanym zielonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Tylko nie zrób go na kaloryfer. Delikatnie i na to trochę olejne białej na zdrapki. To powinno ładnie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Tzn, miałem na myśli zdrapany taki jakby w resztki białego coś w tym stylu, albo i bardziej viewtopic.php?f=68&t=43264&view=print Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Myślę ze spawy powinieneś poprawić , nie wiem jak wygada wieża lecz podejrzewam ze fakturę odlewu tez będziesz musiał zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Faktura wieży jest, ale jeżeli trzeba to mogę poprawić, bo już 2 razy robiłem i jak widać nie najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Share Napisano 3 Lipca 2014 No cóż, mieliście rację. Jutro jadę po materiały, bo fakturę zrobić trzeba. Proszę nie zwracać na te czerwony plamki, bo zmywałem farbę z ciężarówki i krople poleciały, dobrze że znikają po dotknięciu palcem, więc już jest czysty. A wieża jest pełna nierówności, czyli nie można idealnie równo skleić, ale jutro postaram się to załatwić. Krzysiek, chodzi mi o takie kamo, tylko bardziej zdrapane. Bo jest to wersja z działem 76mm, a ja mam 85. Ale to i tak bez napisów, więc lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 3 Lipca 2014 Share Napisano 3 Lipca 2014 1/2 zrobiona jak sklejasz to limone cementem to podziwiam cie - strasznie wolno to wiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 3 Lipca 2014 Autor Share Napisano 3 Lipca 2014 Ależ skąd, różnych klei używam, do uchwytów czy też gąsek, używam kleju CA, mocno i szybko wiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 No to jednak czeka Cie poprawka spawów i faktury odlewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 Fakt, ale jednak wolę poprawić kilka elementów, niż zostawić i żeby zniszczyło całość przy oglądaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 Faktura zrobiona, podkład położony, zostały spawy, jakieś pomysły na to? Słyszałem, że dobrze się robi ze szpachli, nazwy nie pamiętam, chyba na mini/mimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomB(raider) Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Moim zdaniem wieża jest do poprawienia. Wygląda jak pociągnięta betonem, przy okazji zniszczyłeś spawy na wieży. Trzeba było tylko wypełnić szczeliny w wieży i by było lepiej niż jest teraz. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 4 Lipca 2014 Autor Share Napisano 4 Lipca 2014 Ale wiesz, że spawy zamierzam robić nowe? Poza tym na zdjęciach właśnie mniej więcej tak wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 (...) jakieś pomysły na to? Słyszałem, że dobrze się robi ze szpachli, nazwy nie pamiętam, chyba na mini/mimi. Ja znam, choć nie zdążyłem przetestować, patent z profilem-paskiem plastikowym maczanym w kleju w celu jego "zmiękczenia" i zrobienia faktury (chyba) za pomocą skalpela. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Najlepsze spawy robi się green stuffem - ewentualnie inna masa 2 składnikowa (np. miliput). Patent z profilem plastikowym i klejem jest mniej efektowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Najlepsze spawy robi się green stuffem - ewentualnie inna masa 2 składnikowa (np. miliput).Patent z profilem plastikowym i klejem jest mniej efektowny. Rozumiem , a to wtedy przy np. milipucie trzeba robić cieniutkie paski? I wtedy "profilować" już na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 4 Lipca 2014 Share Napisano 4 Lipca 2014 Tak. Zawsze można zdrapać jak nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi