Skocz do zawartości

KV-1S/85 Trumpeter 1:35

jakub97

Rekomendowane odpowiedzi

Po naprawie mojego modelu, RC musiałem nim wyjechać w największe bagno i leciałem bokiem wokół słupów i działa bez zarzutów czas na zdjęcia Klimenta.

Przed urozmaiceniem:

19e5985ade06fe9emed.jpg

I po:

3b98ae3c8b423c5fmed.jpg

EDIT: Jezus, Maria, syf, malaria. Jacku masz rację!!! Aż musiałem zobaczyć, ale to nic, mam z poprzedniego gumisie i są świetne.

Może przy okazji ktoś ma jakieś ciekawe plany malowań do wersji z działem 85mm? Bo wszystkie to 76.

No cóż, kolejna aktualizacja. Podsumowałem wszystkie swoje warsztaty i popularnością wśród modelarzy nie zachwycają, może nie lubią moich warsztatów, bo czasami nie wiem co robić w danych sytuacjach i zapytać nie ma kogo, ale to nic:

cb02a56f7e2f7204med.jpg

fc2ed5d81a63d66bmed.jpg

28b91925b95a2ff8med.jpg

5d9e6df0cfd0d49bmed.jpg

7cfe228a9efaf296med.jpg

I tak w skali 1:1 , kolejne jeździdełko w teren

93e417bb56fe2bb2med.jpg

Możliwe, że poprawię. Jeszcze się zastanawiam, ale jak już to pod sam koniec. Ten spróbuję w zimowe kamo, bez napisów zrobić, czyli biel z obdrapanym zielonym.

No cóż, mieliście rację. Jutro jadę po materiały, bo fakturę zrobić trzeba. Proszę nie zwracać na te czerwony plamki, bo zmywałem farbę z ciężarówki i krople poleciały, dobrze że znikają po dotknięciu palcem, więc już jest czysty.

b3b1463ffba3b9a8med.jpg

307daf630a68f3cemed.jpg

5d7c5e7e475410aemed.jpg

bafacdd9c7e1c126med.jpg

4696eedaf6550285med.jpg

A wieża jest pełna nierówności, czyli nie można idealnie równo skleić, ale jutro postaram się to załatwić.

Krzysiek, chodzi mi o takie kamo, tylko bardziej zdrapane. Bo jest to wersja z działem 76mm, a ja mam 85. Ale to i tak bez napisów, więc lepiej

04a1d8b3c1740a24med.jpg

Faktura zrobiona, podkład położony, zostały spawy, jakieś pomysły na to? Słyszałem, że dobrze się robi ze szpachli, nazwy nie pamiętam, chyba na mini/mimi.

2c5d3e28741c8686med.jpg

654d6de4e6fc1d46med.jpg

3e73f55f55b8593emed.jpg

4cea6694567f3258med.jpg

Moim zdaniem wieża jest do poprawienia. Wygląda jak pociągnięta betonem, przy okazji zniszczyłeś spawy na wieży. Trzeba było tylko wypełnić szczeliny w wieży i by było lepiej niż jest teraz. Ale to moje zdanie.

(...) jakieś pomysły na to? Słyszałem, że dobrze się robi ze szpachli, nazwy nie pamiętam, chyba na mini/mimi.

Ja znam, choć nie zdążyłem przetestować, patent z profilem-paskiem plastikowym maczanym w kleju w celu jego "zmiękczenia" i zrobienia faktury (chyba) za pomocą skalpela.

Pozdrawiam

Najlepsze spawy robi się green stuffem - ewentualnie inna masa 2 składnikowa (np. miliput).

Patent z profilem plastikowym i klejem jest mniej efektowny.

Najlepsze spawy robi się green stuffem - ewentualnie inna masa 2 składnikowa (np. miliput).

Patent z profilem plastikowym i klejem jest mniej efektowny.

Rozumiem , a to wtedy przy np. milipucie trzeba robić cieniutkie paski? I wtedy "profilować" już na modelu?