Hirtus Napisano 30 Czerwca 2014 Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Pewnego pięknego dnia stałem się posiadaczem pokaźnej kolekcji okrętów Hasegawy (6 japońskich i USS ESSEX), po bardzo nie udanym Kongo (pierwszy model statku, przedtem były tylko tanki i samochody), chciałbym pokazać wstępnie przygotowane dwie łodzie podwodne z Hasegamy w skali 1:700. modele sa sklejone i wstepnie pomalowane Farby (emalie) firmy Revell były dobierane na "oko" kolor główny to 79(greyish blue), pokład to 88 (ochre brown), działko + wyrzutnie torped 8 (black). I-370 I-68 Wszelką krytykę przyjmę z pokorą. Wszelkie uwagi i porady mile widziane albowiem szkutnictwo jest mi obce. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Gość Cytuj
blacman Napisano 30 Czerwca 2014 Napisano 30 Czerwca 2014 Witaj! hmm... pokaż może jakieś zbliżenia - coby zobaczyć te maleństwa Cytuj
Szydercza Gała Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Jak na Japończyków to ten szary chyba trochę za jasny, z drugiej strony jak zaczniesz je paskudzić to trochę zciemnieją. Cytuj
Hirtus Napisano 1 Lipca 2014 Autor Napisano 1 Lipca 2014 EDIT: dodałem kilka zdjęć w świetle dziennym Na razie to aby 1 warstwa, teraz mam drugi troszkę cieńszy pędzelek revella luxus 4/0 więc lepiej powinny wyjść krawędzi. Do pocienienia jakiś szary kolor by się znalazł, np. 78 - tank grey (emalia Revell) Cytuj
Jozek Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Witam Ładniutkie toto maleństwo Może by zamiast tych "drągów" spróbować jakiś cieniuteńki drucik? I pytanko.. czy kiosk i kadłub były w całości odlewane? Jeśli nie, można było najpierw pomalować obie części osobno i potem razem skleić. Otrzymało by się "ostre" przejście kolorów. Pozdrawiam Cytuj
Hirtus Napisano 1 Lipca 2014 Autor Napisano 1 Lipca 2014 Kioski składał się z 2 części i po złożeniu dopiero mocowany był do kadłuba. Nawet nie pomyślałem o czymś takim a drucika nie miałem pod ręką, od niedawna wróciłem do klejenia modeli więc nie znam za dużo trików modelarskich. Dziękuję za słowa uznania. Cytuj
ganjavir Napisano 1 Lipca 2014 Napisano 1 Lipca 2014 Rada moja taka- rozrzedzaj farbę do pędzlowania a efekt będzie o niebo lepszy. I taśma. Jak zamaskujesz linię kadłuba/pokładu drewnianego to wyjdzie równiutko. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi