Hirtus Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 (edytowane) Pewnego pięknego dnia stałem się posiadaczem pokaźnej kolekcji okrętów Hasegawy (6 japońskich i USS ESSEX), po bardzo nie udanym Kongo (pierwszy model statku, przedtem były tylko tanki i samochody), chciałbym pokazać wstępnie przygotowane dwie łodzie podwodne z Hasegamy w skali 1:700. modele sa sklejone i wstepnie pomalowane Farby (emalie) firmy Revell były dobierane na "oko" kolor główny to 79(greyish blue), pokład to 88 (ochre brown), działko + wyrzutnie torped 8 (black). I-370 I-68 Wszelką krytykę przyjmę z pokorą. Wszelkie uwagi i porady mile widziane albowiem szkutnictwo jest mi obce. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 30 Czerwca 2014 Share Napisano 30 Czerwca 2014 Witaj! hmm... pokaż może jakieś zbliżenia - coby zobaczyć te maleństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Jak na Japończyków to ten szary chyba trochę za jasny, z drugiej strony jak zaczniesz je paskudzić to trochę zciemnieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hirtus Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 EDIT: dodałem kilka zdjęć w świetle dziennym Na razie to aby 1 warstwa, teraz mam drugi troszkę cieńszy pędzelek revella luxus 4/0 więc lepiej powinny wyjść krawędzi. Do pocienienia jakiś szary kolor by się znalazł, np. 78 - tank grey (emalia Revell) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jozek Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Witam Ładniutkie toto maleństwo Może by zamiast tych "drągów" spróbować jakiś cieniuteńki drucik? I pytanko.. czy kiosk i kadłub były w całości odlewane? Jeśli nie, można było najpierw pomalować obie części osobno i potem razem skleić. Otrzymało by się "ostre" przejście kolorów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hirtus Napisano 1 Lipca 2014 Autor Share Napisano 1 Lipca 2014 Kioski składał się z 2 części i po złożeniu dopiero mocowany był do kadłuba. Nawet nie pomyślałem o czymś takim a drucika nie miałem pod ręką, od niedawna wróciłem do klejenia modeli więc nie znam za dużo trików modelarskich. Dziękuję za słowa uznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 1 Lipca 2014 Share Napisano 1 Lipca 2014 Rada moja taka- rozrzedzaj farbę do pędzlowania a efekt będzie o niebo lepszy. I taśma. Jak zamaskujesz linię kadłuba/pokładu drewnianego to wyjdzie równiutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi