Dżejrosz Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Witam! Na wstępie chciałbym podziękować koledze wośkowi za działo . Jak już zapowiadałem , mam w planach kolejną przeróbkę , jest to Marder na podwoziu PzKpfw II Ausf. D (SdKfz 132). Niestety nie znalazłem dużej ilości wnętrza tego pojazdu ,choć samego wehikułu jest bardzo dużo , więc postanowiłem wspierać się zdjęciami modeli w 1/35 jak np. Bronco. Samą relację zacznę już niebawem , ponieważ na stoliku jest już trochę tłoczno. A więc: Co trzeba zrobić? Trzeba zrobić bardzo dużo , w przeciwieństwie do flakpanzera I , tutaj muszę dorobić budę , stanowisko na działo , wnętrze , co nieco pousuwać z błotników , zapewne ,choć nie jest to w 100% potwierdzone , będę musiał dorobić nity na ścianach budy. Jeżeli posiada ktoś cokolwiek na temat tego pełzacza prosiłbym o podzielenie się tym. Tak więc trzymajcie kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 No no, poważny warsztat. Życzę powodzenia przy Ace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 6 Lipca 2014 Autor Share Napisano 6 Lipca 2014 No no, poważny warsztat.Życzę powodzenia przy Ace. Jestem już przygotowany po flakpanzerze . A jak tam twój flaming? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub93 Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 To masz wyzwanie. Zasiadam i obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 No no, poważny warsztat.Życzę powodzenia przy Ace. Jestem już przygotowany po flakpanzerze . A jak tam twój flaming? Zmieniłem trochę plany jutro wyjeżdżam na 10 dni,ale wkrótce się za niego zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Zmieniłem trochę plany jutro wyjeżdżam na 10 dni,ale wkrótce się za niego zabiorę Coś go nie widać . Podziałałem nad nim trochę , ale ACE jest idealne dla gniewu i zszarpanych nerwów . Samo działo zajęło mi jakieś 2-3 dni , a detale i osłona 2 dni około. Oto owoc mej pracy: ..oraz zdjęcia niebieskie robione 10 minut temu (nieważne jakiś balans bieli to i tak są cholernie niebieskie): Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 14 Sierpnia 2014 Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Na razie utknął w fazie planów. Ale już niedługo warsztat Pz IV H C.d wnętrza,warto by było gdybyś zaopatrzyl się w Imitacje blachy ryflowanej abera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 14 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2014 Na razie utknął w fazie planów. Ale już niedługo warsztat Pz IV H C.d wnętrza,warto by było gdybyś zaopatrzyl się w Imitacje blachy ryflowanej abera. Jeżeli się nie myle to nie wszystkie czołgi niemiecki ,a może nawet żaden nie miały blachy ryflowanej na podłodze (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Sierpnia 2014 Share Napisano 15 Sierpnia 2014 Co do blachy ryflowanej, to różnie z tym bywało, szczególnie pod koniec wojny. Początkowe serie produkcyjne wszelakiego sprzętu posiadały ryflowane blachy na podłodze i błotnikach z obu stron. Przykładem jest Brummbar z czołgów czy seria kfz. 250 i 251 z półgąsienicówek. Prawda jest taka, że pomijając modyfikacje polowe to chyba tylko pierwsze lata wojny wprowadzały jakiś schemat w budowie pojazdów gdy był na to czas i środki. Pozdrawiam i kibicuję dalej przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 ... . Jeżeli posiada ktoś cokolwiek na temat tego pełzacza prosiłbym o podzielenie się tym.. Może tutaj coś znajdziesz : http://modelfan.ru/13803-sturmdrang-6-panzerjager-tank-magazine-special-11-1993.html Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Zaś co do opcji foto na pewno źródło światła ustawione ok? świetlówka, naturalne itp.? A co do Abera i ryfli... jeśli nie Aber to niezłą fakturę ma sreberko po fajkach....przynajmniej kiedyś miały bo jestem niepalący do wnętrza mogłoby być ....na błotniki już niestety nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Zaś co do opcji foto na pewno źródło światła ustawione ok? świetlówka, naturalne itp.? A co do Abera i ryfli... jeśli nie Aber to niezłą fakturę ma sreberko po fajkach....przynajmniej kiedyś miały bo jestem niepalący do wnętrza mogłoby być ....na błotniki już niestety nie z góry zakładasz, że 15 latek pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Zaś co do opcji foto na pewno źródło światła ustawione ok? świetlówka, naturalne itp.? A co do Abera i ryfli... jeśli nie Aber to niezłą fakturę ma sreberko po fajkach....przynajmniej kiedyś miały bo jestem niepalący do wnętrza mogłoby być ....na błotniki już niestety nie z góry zakładasz, że 15 latek pali? Tak sobie patrzę... Z jakiej grubości poliestyrenu wykonałeś osłonę działa? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Zaś co do opcji foto na pewno źródło światła ustawione ok? świetlówka, naturalne itp.? A co do Abera i ryfli... jeśli nie Aber to niezłą fakturę ma sreberko po fajkach....przynajmniej kiedyś miały bo jestem niepalący do wnętrza mogłoby być ....na błotniki już niestety nie z góry zakładasz, że 15 latek pali? Tak sobie patrzę... Z jakiej grubości poliestyrenu wykonałeś osłonę działa? Pozdrawiam Ok. 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekPz Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Ok. 1 mm na SERIO!?! robiłem shurzeny z 0.5 mm, i były grubsze od ZESTAWOWYCH! wymień na 0,1 lub 0,25 W rzeczywistości ta płyta miała by ok. 72 mm! A tyle chyba nie miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Ok. 1 mm na SERIO!?! robiłem shurzeny z 0.5 mm, i były grubsze od ZESTAWOWYCH! wymień na 0,1 lub 0,25 W rzeczywistości ta płyta miała by ok. 72 mm! A tyle chyba nie miała Albo 0,5 trudno mi linijką wymierzyć , a już nie pamiętam co kupowałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam! Jako ,że wakacje się kończą , a ja mam jeszcze ciut czasu to postanowiłem wrócić do mardera. Udało mi się jedynie ukończyć budę z przodu , bo na tył już nie mam siły. Kosz tylni to istne szaleństwo . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 15 Listopada 2014 Autor Share Napisano 15 Listopada 2014 Witam! Odważyłem się i pnę się do góry z modelem. Tak więc pokazuje Wam postęp prac: To na razie tyle . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 16 Listopada 2014 Share Napisano 16 Listopada 2014 Zrobiłeś za wysokie osłony i te bambetle źle dałeś bo nie ma dostępu do działa : ) http://www.tanks-encyclopedia.com/ww2/nazi_germany/photos/SdKfz132_MarderII_winter42.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 Zerknij jeszcze na ten warsztat: http://www.network54.com/Forum/47210/message/1415399423/PzKpfw+II+-+Marder+IID+conversion na dole strony linki do wcześniejszych etapów prac. Bo u Ciebie coś "nie teges" to wygląda :-( Powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Zerknij jeszcze na ten warsztat:http://www.network54.com/Forum/47210/message/1415399423/PzKpfw+II+-+Marder+IID+conversion na dole strony linki do wcześniejszych etapów prac. Bo u Ciebie coś "nie teges" to wygląda :-( Powodzenia w dalszej budowie. Problem bardzo poważny - buda za wysoko . Tylko teraz nie wiem jak to naprawić i jak dobrze ustawić kąt , bo robiłem to na oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jejfan1 Napisano 17 Listopada 2014 Share Napisano 17 Listopada 2014 a)próbuj odkleić podważając scyzorykiem, b)szlifuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 a)próbuj odkleić podważając scyzorykiem,b)szlifuj Spróbuje , dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 17 Listopada 2014 Autor Share Napisano 17 Listopada 2014 Dobra pancerz docięty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Temat zamykam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi