grzro Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Cześć, chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was coś takiego może sobie skonstruował? Bo domyślam się, że kupić takiego czegoś się nie da. Chodzi mi o takie coś w rodzaju stojaka albo podpórki, żeby pomalowanie elementy nie stykały się z podłożem aż do wyschnięcia. Ewentualnie też takie coś może służyć do wygodnego ułożenia sobie elementów do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Potrzebny jest Ci kawałek styropianu i wykałaczka. Działa to tylko gdy część ma jakąś dziurkę . Bierzesz tą część nabijasz na nią wykałaczkę i malejesz gdy skończysz wbijasz w styropian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzro Napisano 8 Lipca 2014 Autor Share Napisano 8 Lipca 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 8 Lipca 2014 Share Napisano 8 Lipca 2014 Prosz ale na dóże części musisz kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 na tym linku jest rodzaj podstawki na 8 filmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Na załączonych zdjęciach przedstawiam profesjonalną podstawkę do malowania. Drugą taką nie używaną mogę odstąpić w promocyjnej cenie 999 ojro. Podstawka zawiera płytę styropianową o wymiarach 500 x 300 x 80 mm, zestaw patyczków plastikowych z ramek szt. 20, klej Super Glue - 1 tubka. Jeśli zamówisz dzisiaj - dodatkowo dostaniesz gratis firmowy pilniczek kosmetyczny do opiłowywania części po oderwaniu patyczków - marki "Wszystko po 2 zł". Jeśli zamówisz w ciągu godziny dostaniesz super promocję - 10 zapasowych patyczków i 20 wykałaczek do małych części. Wszystko nowe, z pełną gwarancją. Jeśli martwisz się wysokimi kosztami wysyłki - nie martw się - wszystko wysyłamy na nasz koszt (Ty zapłacisz tylko drobne 500 zł kosztów opakowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Też się wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Cześć, chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was coś takiego może sobie skonstruował? Bo domyślam się, że kupić takiego czegoś się nie da. Chodzi mi o takie coś w rodzaju stojaka albo podpórki, żeby pomalowanie elementy nie stykały się z podłożem aż do wyschnięcia. Ewentualnie też takie coś może służyć do wygodnego ułożenia sobie elementów do malowania? No przecież oto samo chodzi z tym styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Na załączonych zdjęciach przedstawiam profesjonalną podstawkę do malowania. Drugą taką nie używaną mogę odstąpić w promocyjnej cenie 999 ojro. Podstawka zawiera płytę styropianową o wymiarach 500 x 300 x 80 mm, zestaw patyczków plastikowych z ramek szt. 20, klej Super Glue - 1 tubka. Jeśli zamówisz dzisiaj - dodatkowo dostaniesz gratis firmowy pilniczek kosmetyczny do opiłowywania części po oderwaniu patyczków - marki "Wszystko po 2 zł". Jeśli zamówisz w ciągu godziny dostaniesz super promocję - 10 zapasowych patyczków i 20 wykałaczek do małych części. Wszystko nowe, z pełną gwarancją. Jeśli martwisz się wysokimi kosztami wysyłki - nie martw się - wszystko wysyłamy na nasz koszt (Ty zapłacisz tylko drobne 500 zł kosztów opakowania). Każdy samemu może coś takiego zrobić i go wyjdzie to około 15zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Na załączonych zdjęciach przedstawiam …Każdy samemu może coś takiego zrobić i go wyjdzie to około 15zł.Jesteś pewien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 11 Lipca 2014 Share Napisano 11 Lipca 2014 Tak. Nie wiem, jak by Ci sie to udało. Mój koszt to: 1) styropian - za darmo jako resztki z ocieplania domu u sąsiada, 2) patyczki z ramek za darmo, 3) klej super glue od chińczyka na targu 0,50 zł. Razem = 0,50 zł. Mogę sobie wyobrazić też wersję drogą: 1) styropian ze sklepu 0,012 m3 x 150 zł = 1,80 zł, 2) patyczki z ramek - dalej niestety za darmo, 3) klej super glue ze sklepu 2,50 zł. Razem 4,30 zł. Ale jak dojść do 15 zł to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik41 Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Tak. Nie wiem, jak by Ci sie to udało. Mój koszt to: 1) styropian - za darmo jako resztki z ocieplania domu u sąsiada, 2) patyczki z ramek za darmo, 3) klej super glue od chińczyka na targu 0,50 zł. Razem = 0,50 zł. Mogę sobie wyobrazić też wersję drogą: 1) styropian ze sklepu 0,012 m3 x 150 zł = 1,80 zł, 2) patyczki z ramek - dalej niestety za darmo, 3) klej super glue ze sklepu 2,50 zł. Razem 4,30 zł. Ale jak dojść do 15 zł to nie wiem. Napisałem że około 15złoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zigihammer Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Przebijam Mam takich pojedynczych 10 z wódki wyborowej od znajomego przedstawiciela - sa nie do pobicia. Dokładnie takie: Pewnie w każdym papierniczym kupisz: KLIP DO NOTATEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 12 Lipca 2014 Share Napisano 12 Lipca 2014 Tak.…Razem = 0,50 zł. Mogę sobie wyobrazić też wersję drogą … Razem 4,30 zł. … Doliczmy jeszcze robociznę. Średnia krajowa ≈ 4000 zł. 4000 zł / 160 godzin * (15 min / 60 min/godzinę) = 6,25 zł. Skoro pojechałem po średniej to 6,25 + 2,40 = 8,65 zł Napisałem że około 15złoty. Nadal błąd wynosi 54%. Potrafi sponiewierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghost Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Nie mogłem się powstrzymać. Kazik41 jeśli nie udało Ci się zauważyć post Maraka dotyczący super profesjonalnej podstawki był napisany z nutką ironii.;) Myślę, że nie musisz brać wszystkiego co piszą koledzy na poważnie bo kiedyś może się zdarzyć, że za radą kolegów zmyjesz farbę z modelu przy pomocy nitro, czym to się skończy nie napiszę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni1979 Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Napisałem że około 15złoty. Nadal błąd wynosi 54%. Potrafi sponiewierać. Pewnie kolega jest już dorosły i wie że rozpoczynając produkcję trzeba otworzyć dzialalność i opłacic składki. Te 54% zabierze fiskus i wszystko będzie jak książka pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erni1979 Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Napisałem że około 15złoty. Nadal błąd wynosi 54%. Potrafi sponiewierać. Pewnie kolega jest już dorosły i wie że rozpoczynając produkcję trzeba otworzyć dzialalność i opłacic składki. Te 54% zabierze fiskus i wszystko będzie jak książka pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi