Skocz do zawartości

Konstrukcja do podpierania elementow pomalowanych

grzro

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was coś takiego może sobie skonstruował? Bo domyślam się, że kupić takiego czegoś się nie da. Chodzi mi o takie coś w rodzaju stojaka albo podpórki, żeby pomalowanie elementy nie stykały się z podłożem aż do wyschnięcia. Ewentualnie też takie coś może służyć do wygodnego ułożenia sobie elementów do malowania?

Potrzebny jest Ci kawałek styropianu i wykałaczka. Działa to tylko gdy część ma jakąś dziurkę . Bierzesz tą część nabijasz na nią wykałaczkę i malejesz gdy skończysz wbijasz w styropian.

Na załączonych zdjęciach przedstawiam profesjonalną podstawkę do malowania.

Drugą taką nie używaną mogę odstąpić w promocyjnej cenie 999 ojro.

Podstawka zawiera płytę styropianową o wymiarach 500 x 300 x 80 mm, zestaw patyczków plastikowych z ramek szt. 20, klej Super Glue - 1 tubka.

Jeśli zamówisz dzisiaj - dodatkowo dostaniesz gratis firmowy pilniczek kosmetyczny do opiłowywania części po oderwaniu patyczków - marki "Wszystko po 2 zł". Jeśli zamówisz w ciągu godziny dostaniesz super promocję - 10 zapasowych patyczków i 20 wykałaczek do małych części. Wszystko nowe, z pełną gwarancją. Jeśli martwisz się wysokimi kosztami wysyłki - nie martw się - wszystko wysyłamy na nasz koszt (Ty zapłacisz tylko drobne 500 zł kosztów opakowania).

zestaw_zpsdfd3bfb2.jpg

zestaw2_zps7edf310f.jpg

Cześć, chciałbym wiedzieć, czy ktoś z Was coś takiego może sobie skonstruował? Bo domyślam się, że kupić takiego czegoś się nie da. Chodzi mi o takie coś w rodzaju stojaka albo podpórki, żeby pomalowanie elementy nie stykały się z podłożem aż do wyschnięcia. Ewentualnie też takie coś może służyć do wygodnego ułożenia sobie elementów do malowania?

No przecież oto samo chodzi z tym styropianem.

Na załączonych zdjęciach przedstawiam profesjonalną podstawkę do malowania.

Drugą taką nie używaną mogę odstąpić w promocyjnej cenie 999 ojro.

Podstawka zawiera płytę styropianową o wymiarach 500 x 300 x 80 mm, zestaw patyczków plastikowych z ramek szt. 20, klej Super Glue - 1 tubka.

Jeśli zamówisz dzisiaj - dodatkowo dostaniesz gratis firmowy pilniczek kosmetyczny do opiłowywania części po oderwaniu patyczków - marki "Wszystko po 2 zł". Jeśli zamówisz w ciągu godziny dostaniesz super promocję - 10 zapasowych patyczków i 20 wykałaczek do małych części. Wszystko nowe, z pełną gwarancją. Jeśli martwisz się wysokimi kosztami wysyłki - nie martw się - wszystko wysyłamy na nasz koszt (Ty zapłacisz tylko drobne 500 zł kosztów opakowania).

zestaw_zpsdfd3bfb2.jpg

zestaw2_zps7edf310f.jpg

Każdy samemu może coś takiego zrobić i go wyjdzie to około 15zł.

Tak.

Nie wiem, jak by Ci sie to udało.

Mój koszt to: 1) styropian - za darmo jako resztki z ocieplania domu u sąsiada, 2) patyczki z ramek za darmo, 3) klej super glue od chińczyka na targu 0,50 zł. Razem = 0,50 zł.

Mogę sobie wyobrazić też wersję drogą: 1) styropian ze sklepu 0,012 m3 x 150 zł = 1,80 zł, 2) patyczki z ramek - dalej niestety za darmo, 3) klej super glue ze sklepu 2,50 zł. Razem 4,30 zł.

Ale jak dojść do 15 zł to nie wiem.

Tak.

Nie wiem, jak by Ci sie to udało.

Mój koszt to: 1) styropian - za darmo jako resztki z ocieplania domu u sąsiada, 2) patyczki z ramek za darmo, 3) klej super glue od chińczyka na targu 0,50 zł. Razem = 0,50 zł.

Mogę sobie wyobrazić też wersję drogą: 1) styropian ze sklepu 0,012 m3 x 150 zł = 1,80 zł, 2) patyczki z ramek - dalej niestety za darmo, 3) klej super glue ze sklepu 2,50 zł. Razem 4,30 zł.

Ale jak dojść do 15 zł to nie wiem.

Napisałem że około 15złoty.

Tak.
…Razem = 0,50 zł. Mogę sobie wyobrazić też wersję drogą … Razem 4,30 zł. …

Doliczmy jeszcze robociznę. Średnia krajowa ≈ 4000 zł. 4000 zł / 160 godzin * (15 min / 60 min/godzinę) = 6,25 zł. Skoro pojechałem po średniej to 6,25 + 2,40 = 8,65 zł

Nadal błąd wynosi 54%. Potrafi sponiewierać.

Nie mogłem się powstrzymać. Kazik41 jeśli nie udało Ci się zauważyć post Maraka dotyczący super profesjonalnej podstawki był napisany z nutką ironii.;) Myślę, że nie musisz brać wszystkiego co piszą koledzy na poważnie bo kiedyś może się zdarzyć, że za radą kolegów zmyjesz farbę z modelu przy pomocy nitro, czym to się skończy nie napiszę.

Pozdrawiam.

Pewnie kolega jest już dorosły i wie że rozpoczynając produkcję trzeba otworzyć dzialalność i opłacic składki. Te 54% zabierze fiskus i wszystko będzie jak książka pisze

Pewnie kolega jest już dorosły i wie że rozpoczynając produkcję trzeba otworzyć dzialalność i opłacic składki. Te 54% zabierze fiskus i wszystko będzie jak książka pisze