klima1 Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Kiedyś (mniej niż 10 lat temu) poszedłem do modelarskiego po klej, bo mnie przycisnęło i miałem głód klejenia a bałem się, że starego mi nie starczy. Nie było Revella z igłą, więc kupiłem Wamoda z igłą. Po powrocie do domu stwierdziłem, że zapach mi nie odpowiada i odłożyłem klej (śmierdział lekko nawet przez butelkę) - wiadomo - plastikowe opakowanie nie jest tak szczelne jak szklane. Dziś szukałem pędzelka i nawinęła mi się buteleczka z Wamodem, w której coś... grzechotało. Rozciąłem butelkę i ujrzałem to: Rozpuszczalnik cały odparował. Z nieotwartego opakowania. Dodam, że stary Revell z igłą (lekko licząc 20 lat - taki ze mnie zapalony modelarz) wciąż jest dobry lekko zgęstniał, ale działa. Jak ktoś ma Wamoda nieotwartego to zalecam trzymanie go w pozycji denkiem do góry - powinno to spowolnić ulatnianie się rozcieńczalnika, ale nie wiem, na ile skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 16 Lipca 2014 Share Napisano 16 Lipca 2014 Nieodżałowana strata, łączę się w bólu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 7 Stycznia 2015 Share Napisano 7 Stycznia 2015 Przez przypadek trafiłem, więc tylko dopowiem. Jak ktoś ma Wamoda nieotwartego to zalecam trzymanie go w pozycji denkiem do góry - powinno to spowolnić ulatnianie się rozcieńczalnika, ale nie wiem, na ile skutecznie Nie pomoże. To jest 7zł wyrzuconych w błocko. Miałem ich kleje w buteleczkach, wyschły po kilku miesiącach. Na kamień. Dodatkowo kiepsko, nietrwale łączyły. Mówię tak zmywaczowi Wamodu (jest genialny) i zdecydowanie nie ich klejowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 Ciesz się, że coś było w środku Mój wyparował po kilkukrotnym użyciu Jak ktoś ma Wamoda nieotwartego to zalecam trzymanie go w pozycji denkiem do góry - powinno to spowolnić ulatnianie się rozcieńczalnika, ale nie wiem, na ile skutecznie. Cenna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solaris7813 Napisano 8 Stycznia 2015 Share Napisano 8 Stycznia 2015 To samo zobaczyłem, gdy otworzyłem probówkę z klejem produkcji FtF, tylko że wtedy to było 30 minut po zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi