klima1 Napisano 16 Lipca 2014 Napisano 16 Lipca 2014 Kiedyś (mniej niż 10 lat temu) poszedłem do modelarskiego po klej, bo mnie przycisnęło i miałem głód klejenia a bałem się, że starego mi nie starczy. Nie było Revella z igłą, więc kupiłem Wamoda z igłą. Po powrocie do domu stwierdziłem, że zapach mi nie odpowiada i odłożyłem klej (śmierdział lekko nawet przez butelkę) - wiadomo - plastikowe opakowanie nie jest tak szczelne jak szklane. Dziś szukałem pędzelka i nawinęła mi się buteleczka z Wamodem, w której coś... grzechotało. Rozciąłem butelkę i ujrzałem to: Rozpuszczalnik cały odparował. Z nieotwartego opakowania. Dodam, że stary Revell z igłą (lekko licząc 20 lat - taki ze mnie zapalony modelarz) wciąż jest dobry lekko zgęstniał, ale działa. Jak ktoś ma Wamoda nieotwartego to zalecam trzymanie go w pozycji denkiem do góry - powinno to spowolnić ulatnianie się rozcieńczalnika, ale nie wiem, na ile skutecznie. Cytuj
Herod Napisano 7 Stycznia 2015 Napisano 7 Stycznia 2015 Przez przypadek trafiłem, więc tylko dopowiem. Jak ktoś ma Wamoda nieotwartego to zalecam trzymanie go w pozycji denkiem do góry - powinno to spowolnić ulatnianie się rozcieńczalnika, ale nie wiem, na ile skutecznie Nie pomoże. To jest 7zł wyrzuconych w błocko. Miałem ich kleje w buteleczkach, wyschły po kilku miesiącach. Na kamień. Dodatkowo kiepsko, nietrwale łączyły. Mówię tak zmywaczowi Wamodu (jest genialny) i zdecydowanie nie ich klejowi. Cytuj
Constructor Napisano 8 Stycznia 2015 Napisano 8 Stycznia 2015 Ciesz się, że coś było w środku Mój wyparował po kilkukrotnym użyciu Jak ktoś ma Wamoda nieotwartego to zalecam trzymanie go w pozycji denkiem do góry - powinno to spowolnić ulatnianie się rozcieńczalnika, ale nie wiem, na ile skutecznie. Cenna uwaga. Cytuj
Solaris7813 Napisano 8 Stycznia 2015 Napisano 8 Stycznia 2015 To samo zobaczyłem, gdy otworzyłem probówkę z klejem produkcji FtF, tylko że wtedy to było 30 minut po zakupie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi