Seba77 Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Witam Po 5 miesiącach zakończyłem budowę jednego z bardziej znanych pancerników IIwś niemieckiego Bismarcka. Nie powiem że zestaw Dragona to szczyt dopasowania i szczegółowości ale przy odrobinie chęci i motywacji można wycisnąć z niego kawał dobrego modelu. Czy mnie się to udało sądzę że byłem blisko Brudzenie potraktowałem delikatnie bo kariera Bismarcka była dość krótka więc nie ubrudził i nie podrapał się za dużo Jak zawsze zdjęcia robię kulawe więc z góry przepraszam. Może jak aparat pożyczę to pstryknę lepsze fotki. Liczę na konstruktywną krytykę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Sehr gut, Her Seba77 Choć jak na mój gust ociupinka syfka byłaby wskazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 27 Lipca 2014 Share Napisano 27 Lipca 2014 Sehr gut, Her Seba77 :Ja, ja...! ale foty lepsze musisz wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 27 Lipca 2014 Autor Share Napisano 27 Lipca 2014 JA JA obiecuję dać besser fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Ja ja naturlich Volkswagen Brudek jak brudek, z tymi pasami to on tylko do Norwegii dopłynał, więc zasyfić to nie miał się jak, ale taki jakiś delikatny łoszyk, dla podkreślenia detali to by nie zaszkodził. Tak czy siak wygląda dobrze, choć ja tam podwójnychsmarków nie lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Zrobiłem trzy fotki starym aparatem, wyszło lepiej niż telefonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warka Bear Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Wrzuc zdjecia do jakiegos programu graficznego np. do darmowego IrfanView, przeprowadz "autokorekcje" i ew. wyostrzanie. Beda wygladaly zupelnie inaczej. Zniknie ta zolta poswiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Ja ja naturlich Volkswagen Widzę, że nic się nie zmienia ...ale taki jakiś delikatny łoszyk, dla podkreślenia detali to by nie zaszkodził. O to to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 28 Lipca 2014 Autor Share Napisano 28 Lipca 2014 Wash jest tyle że delikatny. Wykonałem go szarym kolorem oraz przetarłem suchym pędzlem większość detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 28 Lipca 2014 Share Napisano 28 Lipca 2014 Bardzo fajnie się prezentuje Ale jak dla mnie to kolory działek p lot i kapy komina są jakieś nie teges, a wash generalnie jest nie widoczny... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Kolory działek pewnie kwestia gustu ale koloru kapy komina będę bronił jak niepodległości według autorów monografii kapa była albo srebrna albo biała. Moim zdaniem kolor srebrny bardziej tutaj pasuje. Wash jest ale bardzo delikatny, w końcu niemiecki porządek "Ordnug musst sein" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacman Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Model bardzo OK. Top komina rzeczywiscie nieco za bardzo świeci. A może by go zgasić lakierem mat z kropelką czarnego?... Ewentualnie też pobrudzić wyloty... Komin do błysku w środku to chyba nawet Niemcy nie byli w stanie domyć... Gratulacje. Fajnie wykonałeś detalizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Dla mnie działka to lufa z zamkiem stalowe, ew czarne, a reszta kolor bazowy, dziwnie wygląda ta p lotka na nadbudówce głównej pomalowana cała razem z osłoną jednym kolorem. Kapa komina bardziej mi się widzi stalowa lub jasno szara, srebrna strasznie by się świeciła na słońcu... Oczywiście mogło być tak jak pomalowałeś, ale mi to jakoś nie pasuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba77 Napisano 30 Lipca 2014 Autor Share Napisano 30 Lipca 2014 Pewnie macie rację Zrobiłem dodatkowe zdjęcia na niebieskim tle. 24 maja 1941roku. Godzina 5.55 Bismarck otwiera ogień do HMS HOOD. O godzinie 6.01 piąta salwa Bismarcka trafia HOOD-a w okolicy masztu rufowego przebija pokład i eksploduje w magazynie ładunków miotających do dział 381mm. HOOD wylatuje w powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi