Gregor szc Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 Model ten popełniłem po bardzo długiej przerwie . Proszę o nie "karanie" mnie za bardzo. Jeżeli to nie odpowiedni dział to proszę o przeniesienie. Dopiero uczę się tego forum. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 statecznik poziomy (ster wysokości) Jak już się mądrzyć to warto nie mylić podstawowych pojęć ze sobą ;) Z powrotem do modelarstwa to fajna sprawa i pewnie niejedna osoba na forum to przerobiła. Kilka uwag na początek: -Używaj taśmy modelarskiej do maskowania ram okien. Malowanie pędzlem z ręki wygląda źle. -Szpachluj łączenia części, używaj pilnika do usuwania szwów na częściach przed malowaniem. I taka porada, mimo iż malowanie pędzlem ma swoich zwolenników ja bym Ci polecał zaopatrzenie się w aerograf bo to zupełnie inne możliwości w malowaniu. A później tylko ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć. I warto przeglądać i dział z poradami technicznymi tu na forum, jak i gdziekolwiek w internecie. Chyba niczego już w modelarstwie samemu się nie wymyśli, bo w sumie i po co? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Stateczniki są ruchome więc może po prostu tak się ustawił a ja nie zwróciłem uwagi. Szpachlowanie....dziękuje za radę. Aerograf, jak będzie mnie stać na pewno się zaopatrzę. Model dostałem jako zlecenie od kolegi który nie miał do tego cierpliwości. Robiony w ekspresowym wręcz tempie, niecałe dwa tygodnie. Bardzo jemu zależało żeby go mieć na półce. Zdaję sobie sprawę że są niedociągnięcia ale on był zachwycony . Ostatnim plastikiem jaki kleiłem przed tym był, o ile pamiętam, "Łoś" zakupiony jeszcze w dawnym ustroju i dostępny w każdym kiosku "ruchu". Starsi modelarze z pewnością to pamiętają. Technika do przodu, jakość i szczegółowość modeli do przodu a ja staram się to wszystko gonić. Ale powiem Wam że mimo niedociągnięć jestem zadowolony z tego co popełniłem. Dziękuję Wam za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 popraw jeszcze anteny radaru. Kolory goleni podwozia nie przypdły mi do gustu i jestem gotów założyć się, że powinny być inne, ale to jakoś przeboleję. Natomiast anen już nie. A teny powinny być jak na przykład tu: http://www.hyperscale.com/2012/galleries/he21932bgcw_1.htm warto popatrzeć też na inne walory wymienionego modelu. Fajnie, że powróciłeś do modelarstwa. Choć nie wiem jak długa była przerwa to zapewniam, że wiele się zmieniło. Śledź Nasze Forum, ale też i inne i podpatruj techniki jakie stosują inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 popraw jeszcze anteny radaru. Kolory goleni podwozia nie przypdły mi do gustu i jestem gotów założyć się, że powinny być inne, ale to jakoś przeboleję. Natomiast anen już nie. A teny powinny być jak na przykład tu: http://www.hyperscale.com/2012/galleries/he21932bgcw_1.htm warto popatrzeć też na inne walory wymienionego modelu. Fajnie, że powróciłeś do modelarstwa. Choć nie wiem jak długa była przerwa to zapewniam, że wiele się zmieniło. Śledź Nasze Forum, ale też i inne i podpatruj techniki jakie stosują inni. Model jest już u kolegi...ale faktycznie. Kicha, źle odczytałem plany. Kolor, było coś z żółtym ale działałem pod presją czasu i wyszło jak wyszło Ps. troszkę więcej uwagi, mniej presji czasu i to żebym wiedział o Waszym forum wcześniej pozwoliło by mi uniknąć wielu błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 29 Lipca 2014 Share Napisano 29 Lipca 2014 wiesz, nie ma problemu. Natomiast ważne aby następny model nie był gorszy niż poprzedni. Dlatego śledź jak to jest zrobione, tym bardziej , że Koledzy dzielą się swoimi dośwadczeniami, a jak masz pytania to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 29 Lipca 2014 Autor Share Napisano 29 Lipca 2014 Jasne. Ale w tej galerii już raczej mnie nie zobaczycie. Jeszcze raz dziękuję za rady i uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 14 Października 2014 Autor Share Napisano 14 Października 2014 Widzę że fotek u góry nie ma więc dodam choć tę jedną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramszmit Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Mieszkasz w Trzebieży? byłem tam 3 tyg.temu. A kiedyś mieszkałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 10 Listopada 2014 Autor Share Napisano 10 Listopada 2014 W Szczecinie a w Trzebieży mamy siedzibę stowarzyszenia. Militarni Trzebież-Police. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi