pyps Napisano 30 Lipca 2014 Share Napisano 30 Lipca 2014 Witam, Chciałbym zbudować ten oto model: Jeśli ktoś byłby zainteresowany in-boxem to bardzo fajny znalazłem na forum: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=71&t=16694&p=268279&hilit=aavr+7a1#p268279 Jest to mój drugi model po kilkunastoletniej przerwie, dlatego liczę na Waszą pomoc. Nie planuje dawać do niego żadnych dodatków oprócz produkcji własnej. Wygląda na bardzo dobrze zdetalowany. Przestudiowałem dzisiaj instrukcje, umyłem wszystkie części i skleiłem parę drobiazgów. Zdjęcia zrobię jak będę miał chwilkę. Posiadacie może jakieś zdjęcia tego pojazdu? Zwłaszcza wnętrza. Coś tam znalazłem a przydałoby się więcej. Macie jakieś propozycje co do koloru wnętrza? Myślałem o Pactra A113 RAF sky type c. Będzie pasować? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Jeśli chodzi o olejne to ja stosuję Humbrola 90 ale Pactra też się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Jakie kamo trójkolorowe czy pustynne? Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyps Napisano 6 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Witam, mało czasu ostatnio na lepienie . Coś tam powolutku sobie działam. Poskładałem zawieszenie , koła, śruby i zacząłem wnętrze. Tak to narazie wygląda: Popsułem karbowaną rurę. Mam nadzieje, że mój odpowiednik jakoś wygląda. Jakie kamo trójkolorowe czy pustynne? Pozdrawiam M1A1(HA) Chciałbym trójkolorowe. Tylko nie wiem czy poradzę sobie z nim pędzlem. Od razu mam pytanie: Jakich kolorów używacie do tego kamo? Maluje pactrami i ciężko mam coś dobrać. Chyba, że polecacie inne farby. We wnętrzu taki sam schemat malowania: kolor, sidolux, kalki, sidolux, wash i mat? W taki sposób unikne świecenia kalek? Nie będzie to za dużo warstw nakładanych pędzlem? Czy można kupić taką drobną siatkę jak na zdjęciu w większych arkuszach?. Rura jest zrobiona z filtra do baterii. Większe znalazłem tylko z abera. Jest jakiś tańszy odpowiednik? Chciałbym też mieć tą radiostacje. To jest najlepsze zdjęcie jakie mam. Jak ją zeskalować, na oko? Wiecie może coś więcej na jej temat? Łatwiej byłoby mi szukać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Proces malowania wnętrza taki jak podałeś. Jeśli chodzi o kolory NATO pod pędzel. To polecam Tamiya NATO colours. Jeśli to radiostacja SINCGARS, to zgłoś sie do mnie. Odpalę Tobie jedną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyps Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Tak to SINCGARS. Wysłałem Ci pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Na górze masz jeszcze skrzynkę intercomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 I co? Radiostacje dwie Tobie dosłałem a tu się nic nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyps Napisano 30 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Dzieje, dzieje. Wnętrze mam prawie zlepione, zacząłem malować, czekam na dostawe gratów do załadowania środka, radiostacje mają już półeczke, walczę z kabelkami. Próbuje też wyrzeźbić słuchawkę. Ciężko mam ostatnio z czasem. Jak znajdę chwilę to zrobię jakąś fotkę. I jeszcze pytanie: Co to jest ta biała skrzyneczka w prawym, górnym rogu? Jest ich kilka w środku. A można gdzieś w Polsce kupić figurki warriors? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Ta biała skrzynka wygląda mi na lampę do oświetlenia wnętrza wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 A po co masz rzeźbić słuchawkę? Są gotowe .Pozdrawiam M1A1(HA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pyps Napisano 2 Września 2014 Autor Share Napisano 2 Września 2014 Witam, bardzo powoli do przodu. Model na chwilę obecną wygląda tak: dołożyłem parę drobiazgów jak dźwignia, kabelki czy paski. Walcze jeszcze z wyposażeniem typu radiostacja, gaśnice, narzędzia itp. Mam parę pytań: chciałbym zrobić imitacje szkiełek na zegarach. Jak się coś takiego robi? Chciałbym też zróżnicować jakoś ten nudny zielony na ścianach. Może biedronka, albo o jakiś filtr. Nie wiem czy to dobry pomysł i kiedy to robić przed sidoluxem czy może po, a może w ogóle dopiero po matowym? Myślałem też, żeby go dość mocno zużyć. Podłogę myślałem żeby przterzeć czymś błyszczącym i potraktować pigmentami. A ściany chcę dość mocno poobijać, tylko kiedy powinienem to robić? Z czego robicie liny? Nitka mi się strasznie mechaci i wygląda okropnie. Chyba muszę kupić jakiś tani model do ćwiczeń. Poskładałem i pomalowałem też górę. I tu pojawił się problem. Nie wiem czy widać różnicę na zdjęciu, ale kupiłem nową farbkę Pactra a113, która powinna być matowa a się błyszczy(element po prawej malowany nową). Czym to może być spowodowane? Źle rozmieszana? Czym mogę zmyć tą farbę? Zmywacz wamodu da radę? Kombinuje jak zrobić taki reflektor. Macie jakieś pomysły? A po co masz rzeźbić słuchawkę? Są gotowe .Pozdrawiam M1A1(HA) Wiem, że są ale znalazłem tylko w jakiś zestawach. Więc spróbuje to jakoś wyrzeźbić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 Września 2014 Share Napisano 2 Września 2014 Taką dłubankę lubię, ale daj lepsze zdjecia, żeby nacieszyć oko. Farba moze byc nierozmieszana. Szkiełko na zegarach- jak już zrobisz całość, czyli "cyferblat", wskazówki itp to przetrzyj delikatnie suchym pędzlem- bielą, a póżniej puść na to kropelkę sidoluksu. Powinno sie delikatnie błyszczeć i odcinać od matowej deski rozdzielczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi