Dżejrosz Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Witam! Po paru zmazanych warstwach farby , bólach głowy i szyi Pz. II wytoczył się z warsztatowego biurka. Na samym początku chciałbym wszystkim bardzo podziękować za współpracę , bo bez niej nie dałbym rady , mam też nadzieję na jej dalszą kontynuację. Parę słów o modelu: Jak zawsze First to Fight daje nam piękny modelik , łatwy w montażu i malunku. Do malowania użyłem German Grey od Valejjo i jego rozjaśnionej białą farbą wersji do modulacji. Do brudżingu użyłem pigmentów: North Africa Dust , Dark Earth i Russian Earth i Track Washa. Podstawka jest zbudowana na wkładce do rożków lodowych ,a grunt to styropian (taki do pakowania sprzętu różnorakiego przeznaczenia - nie rozsiewa kulek jak jego budowlany brat) papier + wikol , gips i pasta z pyłu ceglanego i wikolu. Do pomalowania podstawki użyłem mieszanki brązu , czerni i bieli ze zbiorów farbek artystycznych , które posiadam w swoim skromnym inwentarzu , potem niektóre miejsca nasmarowałem Track Washem i obsypałem po całości mieszanką Russian i Dark Earth . Tak więc zapraszam do pastwienia się i wytykania błędów : Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam , a zarazem zapraszam do kolejnego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 31 Lipca 2014 Autor Share Napisano 31 Lipca 2014 Podstawka wygląda trochę jak hamburger z grilla model wyszedł dobrze. Fajnie że zadałeś sobie trudu i robiłeś gruntowne poprawki, opłacało się bo wyszedł fajny karaluch Już lepiej ,żeby wyglądał jak hamburger ,a nie jak szarlotka - to moja druga w życiu podstawka , ale dziękuje dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 I bardzo fajnie wyszło Nie przepadam za takimi malutkimi podstawkami ale jest OK - Twój najlepszy (jak do tej pory) model. Pozdrawiam i powodzenia przy następnych - będą coraz lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2014 Share Napisano 31 Lipca 2014 Czołg mi się podoba, podstawka już nie. I nie chodzi mi o jej wykonanie, ale o kształt. Jak dla mnie powinna być troszkę większa niż model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erolo2000 Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Model Fajnie wyszedł - widziałem go ostatnio już gdzieś chyba kolego z ISM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Wszystko ładnie i pięknie, tylko ta podstawka taka ... dziwna trochę, po czym on jedzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Wszystko ładnie i pięknie, tylko ta podstawka taka ... dziwna trochę, po czym on jedzie?? Miało być pole , pierwszy raz je wykonywałem i dalej mam problemy z kolorystyką podstawek , no ale to moja 2. w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi