Dżejrosz Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Witam! Po paru zmazanych warstwach farby , bólach głowy i szyi Pz. II wytoczył się z warsztatowego biurka. Na samym początku chciałbym wszystkim bardzo podziękować za współpracę , bo bez niej nie dałbym rady , mam też nadzieję na jej dalszą kontynuację. Parę słów o modelu: Jak zawsze First to Fight daje nam piękny modelik , łatwy w montażu i malunku. Do malowania użyłem German Grey od Valejjo i jego rozjaśnionej białą farbą wersji do modulacji. Do brudżingu użyłem pigmentów: North Africa Dust , Dark Earth i Russian Earth i Track Washa. Podstawka jest zbudowana na wkładce do rożków lodowych ,a grunt to styropian (taki do pakowania sprzętu różnorakiego przeznaczenia - nie rozsiewa kulek jak jego budowlany brat) papier + wikol , gips i pasta z pyłu ceglanego i wikolu. Do pomalowania podstawki użyłem mieszanki brązu , czerni i bieli ze zbiorów farbek artystycznych , które posiadam w swoim skromnym inwentarzu , potem niektóre miejsca nasmarowałem Track Washem i obsypałem po całości mieszanką Russian i Dark Earth . Tak więc zapraszam do pastwienia się i wytykania błędów : Jeszcze raz dziękuje za pomoc i pozdrawiam , a zarazem zapraszam do kolejnego warsztatu. Cytuj
Dżejrosz Napisano 31 Lipca 2014 Autor Napisano 31 Lipca 2014 Podstawka wygląda trochę jak hamburger z grilla model wyszedł dobrze. Fajnie że zadałeś sobie trudu i robiłeś gruntowne poprawki, opłacało się bo wyszedł fajny karaluch Już lepiej ,żeby wyglądał jak hamburger ,a nie jak szarlotka - to moja druga w życiu podstawka , ale dziękuje dziękuje. Cytuj
hiwis Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 I bardzo fajnie wyszło Nie przepadam za takimi malutkimi podstawkami ale jest OK - Twój najlepszy (jak do tej pory) model. Pozdrawiam i powodzenia przy następnych - będą coraz lepsze Cytuj
bazylms Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Czołg mi się podoba, podstawka już nie. I nie chodzi mi o jej wykonanie, ale o kształt. Jak dla mnie powinna być troszkę większa niż model. Cytuj
erolo2000 Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Model Fajnie wyszedł - widziałem go ostatnio już gdzieś chyba kolego z ISM . Cytuj
skala72 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Wszystko ładnie i pięknie, tylko ta podstawka taka ... dziwna trochę, po czym on jedzie?? Cytuj
Dżejrosz Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Napisano 2 Sierpnia 2014 Wszystko ładnie i pięknie, tylko ta podstawka taka ... dziwna trochę, po czym on jedzie?? Miało być pole , pierwszy raz je wykonywałem i dalej mam problemy z kolorystyką podstawek , no ale to moja 2. w życiu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi