Skocz do zawartości

GAZ-AAA Mod. 1943 Cargo Truck 1:35 MiniArt

zwierzak-fuzzy

Rekomendowane odpowiedzi

Weź sobie ten brąz i rozjaśnij go np. białym. Potem pomocz miękki pędzel w farbę i wytrzyj w ręcznik papierowy aż przestanie zostawiać ślady. Wtedy szybkimi ruchami (coś jakbyś kurz zmiatał) przecieraj powierzchnię. Powinna zacząć delikatnie osadzić się farba. Zerknij na fotę oparcia - tak to wychodzi.

rsz_1dscf5540.jpg

opony potraktowałem brązem Vangogha
Moim zdaniem silnik i wydech również zasługuje na potraktowanie olejami
Podpowie mi ktoś jak zrobić ślady użytkowania na tej czarnej podłodze?
Tak jak pisze Krzysiek suchy pędzel ale nie metalizerem tylko brązami. Coś mi się wydaje że podłoga była ze sklejki.

w00399_1765076.jpg

Polecam stronę KLIK

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Dawno mnie tu nie było. Słabo z czasem. Jednak nie próżnowałem i czasami co nieco pogrzebałem przy modelu.

Duże problemy sprawiła mi kabina a w szczególności pokrywy silnika, przez co nie wygląda to najlepiej. Chociaż teraz uzmysłowiłem sobie ze najgorsze defekty zasłaniają koła zapasowe

P1050174.jpg

P1050175.jpg

P1050176.jpg

P1050177.jpg

P1050244.jpg

P1050245.jpg

P1050246.jpg

P1050247.jpg

P1050248.jpg

P1050249.jpg

P1050250.jpg

Nałożyłem na model washa. Nie podoba mi się ten model na zdjęciach - w rzeczywistości wygląda super. Mój aparat nie jest najlepszy. Bez lampy zdjęcia są ciemne, gdy włączę lampę światło się dziwnie odbija zakłamuje rzeczywistość. Np. plama na tylnej części kabiny która na zdjęciach wygląda szkaradnie w rzeczywistości jest delikatnym przybrudzeniem. Miejsca za kabiną gdzie nie doszedłem pędzlem na zdjęciach są okropne w rzeczywistości nawet jakby się przyglądać z bliska to wygląda to naturalnie. Podobnie jest z wgłebieniami przy pokrywach silnika - brudzenie nie jest tak mocne jak to pokazują zdjęcia.

Nie wiem czy tym aparatem jest sens robić zdjęcia wstawiać je tutaj i tłumaczyć ze to co widać to nie widać. Z drugiej strony nie swędzi mnie aby iść do sklepu i kupić lepszy.

P1050263.jpg

P1050264.jpg

P1050265.jpg

P1050266.jpg

P1050267.jpg