hemi303 Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam, mam pewien problem i potrzebna jest mi pomoc. Pomalowałem szyby od wewnątrz czarnym sprayem i użyłem maskownic jakie dodaje producent. Samo malowanie wyszło, tylko jak usunąłem maskownice to został klej i zachowuje się jak taki "stary" i mocno zaschnięty. Próbowałem zmyć go lekkim alkoholem, ale nie pomogło. W ruch poszła benzyna ekstrakcyjna i tu delikatnie zmyło, ale szyby po przeschnięciu nadal wyglądają jak zaparowane. Potrzebny mi dobry i sprawdzony sposób na to jak można się tego pozbyć nie uszkadzając oszklenia. Proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Stig Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Możesz spróbować to przejechać pastami Tamiya do szybek,ale raczej szyba do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Albo jeśli nie chcesz wydawać kasy na pasty Tamiyi, to spróbuj najtańszą pastą do zębów - taką, żeby nie miała żadnych granulek, które mogłyby tą szybę porysować. Słyszałem kiedyś o takiej domowej metodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Najtańsza pasta do zębów, szmatka do polerowania i naprzód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hemi303 Napisano 7 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Sposób z pastą do zębów już przerobiony i niestety nic :( . Pasty z tamki nie posiadam, ale znalazłem jakąś inną w starociach. Kolor zielony i na jednym opakowaniu podpisana jako '60 a druga '180. Zacząłem się tym bawić, ale efekt bardzo słaby :( .Obawiam się, że bez nowych szybek się nie obejdzie. Nie będzie łatwo ich dokupić. Walczę dalej. Gdyby ktoś miał szyby do Toyoty Corolli WRC 1998 1:24 to chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Sposób z pastą do zębów już przerobiony i niestety nic :( . Pasty z tamki nie posiadam, ale znalazłem jakąś inną w starociach. Kolor zielony i na jednym opakowaniu podpisana jako '60 a druga '180. Zacząłem się tym bawić, ale efekt bardzo słaby :( .Obawiam się, że bez nowych szybek się nie obejdzie. Nie będzie łatwo ich dokupić. Walczę dalej. Gdyby ktoś miał szyby do Toyoty Corolli WRC 1998 1:24 to chętnie odkupię. Pasta do zębów jest kiepskim pomysłem. Jeśli bawisz się modelami aut, to prędzej czy później trafisz na tę stronę: http://micro4.pl/ Jestem prawie pewny, że znajdziesz tam preparaty i materiały ścierne, które uratują szybkę. O ile np. kąpiel w sidoluxie jej nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi