hemi303 Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Witam, mam pewien problem i potrzebna jest mi pomoc. Pomalowałem szyby od wewnątrz czarnym sprayem i użyłem maskownic jakie dodaje producent. Samo malowanie wyszło, tylko jak usunąłem maskownice to został klej i zachowuje się jak taki "stary" i mocno zaschnięty. Próbowałem zmyć go lekkim alkoholem, ale nie pomogło. W ruch poszła benzyna ekstrakcyjna i tu delikatnie zmyło, ale szyby po przeschnięciu nadal wyglądają jak zaparowane. Potrzebny mi dobry i sprawdzony sposób na to jak można się tego pozbyć nie uszkadzając oszklenia. Proszę o porady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Stig Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Możesz spróbować to przejechać pastami Tamiya do szybek,ale raczej szyba do kosza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Albo jeśli nie chcesz wydawać kasy na pasty Tamiyi, to spróbuj najtańszą pastą do zębów - taką, żeby nie miała żadnych granulek, które mogłyby tą szybę porysować. Słyszałem kiedyś o takiej domowej metodzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
babcia131 Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Najtańsza pasta do zębów, szmatka do polerowania i naprzód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemi303 Posted August 7, 2014 Author Share Posted August 7, 2014 Sposób z pastą do zębów już przerobiony i niestety nic :( . Pasty z tamki nie posiadam, ale znalazłem jakąś inną w starociach. Kolor zielony i na jednym opakowaniu podpisana jako '60 a druga '180. Zacząłem się tym bawić, ale efekt bardzo słaby :( .Obawiam się, że bez nowych szybek się nie obejdzie. Nie będzie łatwo ich dokupić. Walczę dalej. Gdyby ktoś miał szyby do Toyoty Corolli WRC 1998 1:24 to chętnie odkupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
letalin Posted August 7, 2014 Share Posted August 7, 2014 Sposób z pastą do zębów już przerobiony i niestety nic :( . Pasty z tamki nie posiadam, ale znalazłem jakąś inną w starociach. Kolor zielony i na jednym opakowaniu podpisana jako '60 a druga '180. Zacząłem się tym bawić, ale efekt bardzo słaby :( .Obawiam się, że bez nowych szybek się nie obejdzie. Nie będzie łatwo ich dokupić. Walczę dalej. Gdyby ktoś miał szyby do Toyoty Corolli WRC 1998 1:24 to chętnie odkupię. Pasta do zębów jest kiepskim pomysłem. Jeśli bawisz się modelami aut, to prędzej czy później trafisz na tę stronę: http://micro4.pl/ Jestem prawie pewny, że znajdziesz tam preparaty i materiały ścierne, które uratują szybkę. O ile np. kąpiel w sidoluxie jej nie pomoże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts