Jump to content

CZYSZCZENIE SZYB

Recommended Posts

Witam, mam pewien problem i potrzebna jest mi pomoc. Pomalowałem szyby od wewnątrz czarnym sprayem i użyłem maskownic jakie dodaje producent. Samo malowanie wyszło, tylko jak usunąłem maskownice to został klej i zachowuje się jak taki "stary" i mocno zaschnięty. Próbowałem zmyć go lekkim alkoholem, ale nie pomogło. W ruch poszła benzyna ekstrakcyjna i tu delikatnie zmyło, ale szyby po przeschnięciu nadal wyglądają jak zaparowane. Potrzebny mi dobry i sprawdzony sposób na to jak można się tego pozbyć nie uszkadzając oszklenia. Proszę o porady.

Sposób z pastą do zębów już przerobiony i niestety nic :( . Pasty z tamki nie posiadam, ale znalazłem jakąś inną w starociach. Kolor zielony i na jednym opakowaniu podpisana jako '60 a druga '180. Zacząłem się tym bawić, ale efekt bardzo słaby :( .Obawiam się, że bez nowych szybek się nie obejdzie. Nie będzie łatwo ich dokupić. Walczę dalej. Gdyby ktoś miał szyby do Toyoty Corolli WRC 1998 1:24 to chętnie odkupię.

Sposób z pastą do zębów już przerobiony i niestety nic :( . Pasty z tamki nie posiadam, ale znalazłem jakąś inną w starociach. Kolor zielony i na jednym opakowaniu podpisana jako '60 a druga '180. Zacząłem się tym bawić, ale efekt bardzo słaby :( .Obawiam się, że bez nowych szybek się nie obejdzie. Nie będzie łatwo ich dokupić. Walczę dalej. Gdyby ktoś miał szyby do Toyoty Corolli WRC 1998 1:24 to chętnie odkupię.

Pasta do zębów jest kiepskim pomysłem.

Jeśli bawisz się modelami aut, to prędzej czy później trafisz na tę stronę:

http://micro4.pl/

Jestem prawie pewny, że znajdziesz tam preparaty i materiały ścierne, które uratują szybkę.

O ile np. kąpiel w sidoluxie jej nie pomoże?