zwierzak-fuzzy Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Kiedyś Fuzzy zakupił poniższy zestaw z tamiya, no i go złożył, został jeszcze do dokończenia ludek. Po dzisiejszym kieszonkowym Fuzzy wpadł w szał zakupów i nabył kubelwagena po czym oznajmił ze będzie robił diorame. Zobaczymy co mu wyjdzie. Oczywiście będę go wspierał, nadzorował i sie wtrącał. Równocześnie nadal robimy Gaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 9 Sierpnia 2014 Share Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam ponownie. A ja chętnie popatrzę. Może tata dorzuci jakiegoś paru gostków z Africa Korps lub sfinansuje podstawkę z dodatkami. Trzymam kciuki.Walczcie. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwierzak-fuzzy Napisano 16 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Tata walczył z Gazem a ja powalczyłem z kubelwagenem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwierzak-fuzzy Napisano 18 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2014 Wczoraj Fuzzy pomalował kilka części. Robił to pierwszy raz aerografem i trzeba przyznać ze fajnie mu wyszło. Nie wiem czy nie wybrał zbyt żółtego koloru ale fajnie wygląda i późniejszy wasch to trochę przyciemni, powinno być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwierzak-fuzzy Napisano 19 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Najpierw pomalowaliśmy felgi (i opony) na piaskowy. Fuzzy miał zakleić felgi aby psiknąć opony na czarno. Jednak po kilku próbach przemalowaliśmy koła na czarno. Teraz Fuzzy siedzi i chociaż mu się nie chce to zakleja opony aby można było przemalować felgi z powrotem na piaskowy. Swoją drogą to badziewie te koła. Mogli zrobić osobno felgi, efekt by był lepszy i prostszy do wykonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 A po co się tak męczyć z oklejaniem kół ? Najpierw maluję kła na kolor felgi, a następni oponkę z ręki pedzelkiem. Można użyć wkrętarki na wolnych obrotach, lub malego silnczka jako elment obracający. Przykładasz pędzelek i masz rant felgi idealny, bez psikana. Z ręki też rozcieńczoną farbą spływa idealnie w zagłębienia i robi się pędzelkiem równiutko. Mozna też dopasowac monetę, guzik itp - kładąc na feldze, żeby zasłoniła ją, jak chcę arografem psiknąć oponę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n_lukasz Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Do malowania aero używam podobnego szablonu do rysowania kółek wystarczy dobrać odpowiednią średnicę i nie trzeba żadnych masek ani cudowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwierzak-fuzzy Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi