holikpzl Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam Model z kolekcji Wrzesień 1939 przypadkowo ustrzelony w Empiku. Sklejało sie bardzo dobrze, świetne spasowanie, jak na tą cene detale bardzo dobre, a do tego jeszcze gazetka. Model prosto z pudła dorobiłem tylko troche wyposażenia: dodatkowe gąsienice, kanister, lina, szmaty, kurtki, lornetka i jakieś zwinięte płachty materiału. Zastosowałem kilka nowych technik modelarskich które mniej lub bardziej się udały To by było na tyle tak więc oceńcie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Bardzo fajnie wyszedł Osobiście co mi się nie podoba i co bym usunął to te dwie szmaty na wieży i na tylnej płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amras Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Zgadam się z przedmówcą. Obie szmaty won. To samo lornetka. Żaden szanujący się dowódca nie zostawiłby tak lornetki. Po kilku kilometrach nadawałaby się do wyrzucenia. No i model się troszku świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 No kiedy on właśnie tak mi sie podoba spróbuje coś zaradzić na to świecenie poza tym raczej nie będę nic zmieniał bo w moim przypadku może wyjść tylko gorzej,ale w następnych sie poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Pociągnij go lakierem mat bo się świeci jak... Nie powiem co;P Ogólnie modelik spoko Ci wyszedł;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżejrosz Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Bardzo ciekawa "trójka" , mam do Ciebie pytanko , a nawet dwa : Mógłbyś przybliżyć proces tworzenia tych wszystkich dodatków ? Czym robiłeś washa? Jeżeli na bazie farb olejnych i jeżeli "jest jeszcze świeży" to spróbuj patyczkami do uszu nasączonymi w white spiricie zmazać tą "herbatke" , bo razi dość mocno. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holikpzl Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Dodatki robiłem z chusteczek higienicznych nasączonych w farbie pactra polish khaki I, kanister z polistyrenu, lina z drutu miedzianego, dodatkowe gąsienice są z TKSa RPM w skali 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viehu Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Zasobnik granatów dymnych jest źle przyklejony, poza tym nie przypominam sobie żeby w 39 były stosowane dodatkowe gąsienice na przednim pancerzu. Nie wiem czym malowałeś model ale się błyszczy jak po ulewie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Jak już wyrzucasz ściery i lornetką, to wywal również tą linę, nie było ich w tym okresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi