young Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 We wrześniu ma być trumpek i na niego czekam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Ciekawe czy zmienia cos w tym zestawie w porownaniu ze skala 1/32 czy bedzie to samo tylko pomniejszone... No i jal szybko zareaguje Eduard i zrobi do niego dodatki tak jak do MiGa-21F-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 ja mam nadzieję, ze Edek mimo wszystko wyda swoje propozycje szparek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Tez na to licze... Jakis czas temu pisalem do nich w sprawie propozycji ew modeli i odpisali mi ze planuja i szparki... Narazie poczekajmy na Edkowa PFke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 19 Sierpnia 2014 Share Napisano 19 Sierpnia 2014 Czy ktos cos wie wiecej na temat MiGa-21UM Trumpka w 1/48? Na stronie Trumpka nic nie ma na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Oj... http://www.trumpeter-china.com/a/en/news/20140712/2690.html Może niech moderacja wydzieli posty o tym zestawie do działu in-box. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Hmmm tylko ze nie wiadomo co bedzie sie znajdowalo w srodku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 20 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Jak to w F-13 kokpit, podwozie, migopodobne itd. Ja już mam żywiczne koła, silnik, rurkę pitota. Zastanawiam się czy wloty powietrza UM miał podobne do MF. Kupiłbym wnęki, ale te edkowe chyba nie będą pasować. Tylko kiedy pojawi się żywiczny kokpit, jeśli do F-13 zrobiła po takim czasie tylko neomega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 20 Sierpnia 2014 Share Napisano 20 Sierpnia 2014 Moze Edek cos wymyśli chyba ze zrobi swoje szparki... I z tego co patrzylem to chwyty powietrza ma takie jak MF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 21 Sierpnia 2014 Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Na razie do PFa tak powoluteńku podchodzą, że go ciąge nie widać a to co maja puścić to już chamski skok na kasę Mam nadzieję, że się pepiki tą razą ostro przejadą, z całego serca im tego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 21 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2014 Przy F-13 raczej bym się spodziewał reboxingu jak F-14, w koncu dla nich ważny samolot, są jednym z nielicznych krajów, które produkowały samoloty naddźwiękowe Na mój gust jeśli zrobią UM, po PF, sami wezmą się za F-13. Do trumpka wydali tylko trochę blaszek, jakby dali sygnał, nie wydamy brassinów żebyście Chińczyka nie kupili. Kupcie nasz zestaw jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 22 Sierpnia 2014 Share Napisano 22 Sierpnia 2014 Miejmy nadzieje ze tak bedzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Vlad Szulc wypowiedział się w sobotę, że planują dokończenie rodziny MiG-21 w 48 (Jeśli chodzi o konkretne wersje to nie powiedział na czym skończą.) i całą rodzinę w 72 (prawdopodobnie zaczną w 2015). Dodał, że nie wyklucza MiG-23 w 48!!! O SBLim/15UTI w 72 nadal cisza :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 25 Sierpnia 2014 Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Najpilniej potrzebny a i komercyjnie dla producenta atrakcyjny jest Su-17/20 w 48, pol swiata pod sowiecka okupacja na tym latalo, a dobrego modelu brak, pane Szulc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 25 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2014 Czyli PF w grudniu, UM lub F-13 w trzecim kwartale przyszłego roku i na koniec druga z tych wersji w 2 kwartale 2016 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Czyli PF w grudniu, UM lub F-13 w trzecim kwartale przyszłego roku i na koniec druga z tych wersji w 2 kwartale 2016 roku... ... chyba nie dożyję UMki od Eduarda w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 26 Sierpnia 2014 Share Napisano 26 Sierpnia 2014 Vlad Szulc wypowiedział się w sobotę, że planują dokończenie rodziny MiG-21 w 48 (Jeśli chodzi o konkretne wersje to nie powiedział na czym skończą.) i całą rodzinę w 72 (prawdopodobnie zaczną w 2015). Dodał, że nie wyklucza MiG-23 w 48!!! O SBLim/15UTI w 72 nadal cisza :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Sytuacja się jako tako wyklarowała. Vlad Szulc powiedział, że na pewno będą UM w 48 w przyszłym roku, nad F się ciągle zastanawia ... czyli z F mamy sytuację jak z kotem Shrodingera No i wydanie MiG-15UTI/SBLim się zbliża!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 No i to jest coś! '21UM (z Eduarda) zapowiedziany! I tak kupię oba Panowie skąd wy bierzecie te informacje? Vlad Szulc wypowiedział się w sobotę Musicie mieć jakieś wtyki w Czechach, bo jak się o czymś chwalą to albo na Facebooku albo w wydaniu INFO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Sierpnia 2014 Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Musicie mieć jakieś wtyki w Czechach, bo jak się o czymś chwalą to albo na Facebooku albo w wydaniu INFO... trza uważnie czytać czeskie internety ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Już coraz bliżej, czyli to będą święta pod znakiem ołóków - UM i PF link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Kupie tylko wtedy, gdy gabor napisze, ze ma to sens:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 To co Gabor robi to już jest zboczenie, nie mające nic wspólnego z przyjemnością. Moim zdaniem trochę przesadza (patrz - nos do Bisa). Analizuje tak każdy zestaw (na arc skończył kiedyś recenzję trumpkowego F-13?), a chętnie zobaczyłbym co sam klei. Choć z drugiej strony jak dostanę w ręce tego UM, przyłożę do planów i zrobię in-box. Trumpkowy F-13 mi się nie podoba. Chińczycy w niektórych miejscach zupełnie popłynęli (owiewka, ścianka za fotelem, widły podwozia przedniego, stabilizatory zbiornika 490l itd.). Ale jeżeli tak jak ja, ktoś nie może czekać roku na zestaw edka, włoży tam żywiczny kokpit (obstawiam neomeg'ę), silnik (brassin do MF/SMT), koła, wnęki (trzeba powalczyć z przednią, a do głównych może się nada brassin) i uzbrojenie... I jeśli będzie wciąż źle, to pożenię go z PFM eduarda Btw. z tego co widzę, kalki do polskiego nadają się do kosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 27 Listopada 2014 Share Napisano 27 Listopada 2014 Kupilem F-13 na pniu i tylko utwierdzilem sie w swojej niecheci do Trumpetera. Teraz poczekam na recenzje i pierwsze chocby poskladane tylko modele. Ciagle mam nadzieje, ze Eduard zrobi U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOMI21 Napisano 11 Grudnia 2014 Share Napisano 11 Grudnia 2014 Już jest na Allegro. Ja już kupiłem, a wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi