Reytan Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Czwarty w mojej karierze pojazd. Tym razem chciałem go trochę mniej zniszczyć weatheringiem - wcześniejsze wychodziły mi bardziej zdezelowane niż miałem w zamiarze. Stąd tym razem bez rdzy, z połyskiem i tylko z minimalną ilością brudzenia. Jak zwykle fotografie wychodzą mi rozmyte... Co do samego modelu Zvezdy to ja mój mój gust ma aż za dużo elementów - prawie 150 na taką maliznę, a spora część naprawdę mikrych rozmiarów... Z drugiej strony bardzo podobny model Tamiya BMW R75 to z kolei ostra przesada - dosłownie kilka dużych części do sklejenia i gotowe :P Konstruktywna krytyka bardzo mile widziana ;) To jest chyba ostatni mój model malowany wyłącznie pędzlami - do następnych zainwestuję w aerograf ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Głęboki błotnik z przodu, jakoś mi to nie pasuje do tego sprzętu. Ale ok może to był akurat ten rocznik. Szprychy i bębny hamulcowe dałbym w kolorze alu.Szprychy wydają się jakieś takie , grube. Jeżeli poszło to na wojskowo to: lampa czarna, tłumik czarny, skrzynka na akumulator czarna. Gratuluję cierpliwości. Ogólnie, fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 23 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Wzorowałem się na tym sprzęcie: http://motos-of-war.ru/ru/motorcycles/imz-m-72/ (fotki na dole strony) Faktycznie teraz zauważam dopiero że te szprychy strasznie grube... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor szc Napisano 23 Sierpnia 2014 Share Napisano 23 Sierpnia 2014 Skoro tak to....tłumik jest czarny :) Mogłeś na wzór wziąć sprzęt z głębokim błotnikiem: http://www.wttm.org.pl/index.php/motocykle-m-72 Trzecia fota od dołu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 24 Sierpnia 2014 Share Napisano 24 Sierpnia 2014 Teraz pasowało by go jakoś wyeksponować - o podstawce pomyśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 29 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2014 Teraz pasowało by go jakoś wyeksponować - o podstawce pomyśl. Zdecydowanie Podstawki mam już zakupione gipsowe pod małe dioramy - tyle co wstrzymuję się z malowaniem do czasu jak nabędę aerograf. No i aż znajdzie się trochę czasu - praca skutecznie odbiera co dobre w życiu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 Ja też czekam na małą dioramkę. Choć motory to zupełnie nie moja bajka, ale z przyjemnością zaglądam. A szprychy typowe dla sowietów - bolsze. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 30 Sierpnia 2014 Share Napisano 30 Sierpnia 2014 malowanie pędzlem nie umniejsza wartości wykonania. Mnie się podoba Ja się zagłębiłem w R75 z miniartu i za bardzo zabrnąłem w szczegóły. Śliczny i faktycznie przydałaby się mu podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reytan Napisano 31 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2014 Ja się zagłębiłem w R75 z miniartu i za bardzo zabrnąłem w szczegóły. O, a z ciekawości ile części? Bo z tych nowszych miniartów to chwilami się słabo robi na ich ilość... http://www.miniart-models.com/HQ_IMAGES/BOX/1_35/35162.jpg Chociaż wiadomo że są gusta i guściki i niektórzy lubią mieć kleić setki pchełek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 31 Sierpnia 2014 Share Napisano 31 Sierpnia 2014 nie można edytować a pomyliłem się. Oczywiście produkcja MasterBox. Inbox tego modelu: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=3313 przepraszam za ot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 1 Września 2014 Share Napisano 1 Września 2014 Model faktycznie skomplikowany:) Ale dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi