Jarzomb Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Witam. Dzisiaj mam okazję zaprezentować mój 3 czołg, który udało mi się złożyć w tym roku. Samo składanie i malowanie zajęło mi około 3 miesięcy. Z takich błędów, które sam widzę ale niestety już nic się nie da zrobić: brakuje jednego ogniwa gąsienicy(była od producenta i się rozpadła przy montażu), źle przykleiłem linkę holowniczą oraz wyrzutnia niestety mi się krzywo zrobiła. Mam nadzieję, że przez te niedociągnięcia i tak będzie się wam miło oglądać efekty mojej pracy. Pozdrawiam i czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Września 2014 Share Napisano 3 Września 2014 Samo malowanie dość ładne, choć jak dla mnie trochę za duży połysk. Natomiast budzenie nie przemawia do mnie w ogóle. Wygląda słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Ślady łączeń na rurach wyrzutni nie zaszpachlowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Bardzo podoba mi się wypalenie tych wyrzutni Gąski trochę za bardzo soczyście czerwone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldeczek Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Postaraj sie o jakies tło do robienia fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Przecież te nakładki na gąski to była guma, to jak miały tak zardzewieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 4 Września 2014 Share Napisano 4 Września 2014 Przecież te nakładki na gąski to była guma, to jak miały tak zardzewieć. Nie do końca to typ T54E1 z metalowym szewronem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarzomb Napisano 4 Września 2014 Autor Share Napisano 4 Września 2014 Potrzebuje podpowiedzi. Jakich pigmentów użyć aby uzyskać efekt ziemi a nie rdzy? Aktualnie mam pigmenty vallejo marron ox 73108, oraz siena natural 73105 i korzystam z ich mieszanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Jeżeli chcesz z Vallejo to raczej takie kolory ziemiste i ich mieszanki: 73109 - Natural umbra 73119 - European Earth 73102 - Light yellow ocre 73105 - Natural siena Do efektu pyłu i kurzu oraz do mieszania z ziemistymi: 73121 - Desert Dust 73113 - Light slate grey Ale polecam zapoznać się z paletą pigmentów firmy Kremer - dostępne w sklepach dla plastyków, np: http://www.szal-art.pl/pigmenty-ziemne-kremer-75-gr_289_833/ dużo tańsze niż te "specjalne" dla modelarzy. Pozdrawiam. Marcin P.S. Sherman fajny - mnie też najbardziej podobają się przepalenia na wyrzutni, efekt na wieży i kadłubie już mniej. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Potrzebuje podpowiedzi. Jakich pigmentów użyć aby uzyskać efekt ziemi a nie rdzy? Aktualnie mam pigmenty vallejo marron ox 73108, oraz siena natural 73105 i korzystam z ich mieszanki. A ja bym ci proponował najpierw nauczyć się porządnie sklejać model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarzomb Napisano 5 Września 2014 Autor Share Napisano 5 Września 2014 Potrzebuje podpowiedzi. Jakich pigmentów użyć aby uzyskać efekt ziemi a nie rdzy? Aktualnie mam pigmenty vallejo marron ox 73108, oraz siena natural 73105 i korzystam z ich mieszanki. A ja bym ci proponował najpierw nauczyć się porządnie sklejać model. Moja propozycja dla Ciebie. Jak nie masz co powiedzieć odnośnie tematu to nie otwieraj mordy. Dziękuję za uwagę na temat lekcji życia. mam nadzieje ze się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Kolego zważaj na słowa - mordę to może mieć pies... Nie o brudzenie bym się martwił tylko o niechlujne sklejanie, wielkie szpary na wyrzutni itp. Spuść trochę pary, weź sobie do serca rady i podejdź na spokojnie do tematu. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 chwila relaksu przed odpowiedzią na posty dobrze Ci zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi