Daz Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Czyli najlepiej zmienić fotele na te drugie, MB-14 , i z tego co widzę po zdjęciach nie mają uchwytów u góry, jedynie miedzy nogami i po prawej stronie przy nodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 24 Września 2014 Autor Share Napisano 24 Września 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 a masz może jakoś konkretny zestaw na myśli, czy szukać ogólnych zestawów uzbrojeń, tak aby tylko zgadzał się rodzaj do tej maszyny? W tej chwili nie ma zbyt dużego wyboru jeśli chodzi o uzbrojenie do Tomcata w tej skali: tylko Eduard i tylko zestaw F-14A Weapon Set. Przy założeniu, że do modelu wersji D myśliwca chcesz zamontować uzbrojenie AA (tylko takie moim zdaniem powinien przenosić Tomcat, nawet w tej wersji), nie ma na rynku niestety niczego innego godnego uwagi. Owszem, taki NorthStar produkuje może nie gorsze (nie miałęm jeszcze w ręku) Phoenixy, ale tylko Phoenixy, do tego bardzo drogie. Jest jeszcze na rynku uzbrojenie Hasegawy oraz SkunkModels Workshop, ale w obu przypadkach nadaje się to do wyrzucenia, no chyba że musisz użyć jakiegoś uzbrojenia którego nie ma gdzie indziej kupić. Ale nie polecam, bo jakość nieciekawa. Tak więc zostaje tylko Eduard. Tu także jednak jest problem, bo Czesi z niewiadomych powodów sprzedają w zestawie (luzem też zresztą) rakiety AIM-9 i AIM-7 bez kalkomanii... Cóż, bywa. Moja rada: klasyczny zestaw 4xAIM-54, 2xAIM-7 i 2xAIM-9 i wystarczy wszystko co jest w takim pudełku od Eduarda. Pytanie tylko, czy F-14D mógł przenosić Phoenixy w wersji A. Jeśli nie, to lepiej dokupić zestaw Phoenixów Eduarda w wersji C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Aby go uzbroić żywicą edka musiałbyś kupić jakieś 2 zestawy. Eduard pakuje swoje rakiety po 4 (prawda?). Np. Phoenixy są bardzo ładne. Mogę zrobić jakieś lepsze ich zdjęcie jeśli chcesz. Masz może ten zestaw F-14 Weapon Set? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LukaszM Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 Nie mam. Mam feniksy C i to tyle z żywicznego uzbrojenia Edka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 25 Września 2014 Share Napisano 25 Września 2014 Muszę przyznać, że rozbawiła mnie ta "debata". Człowiek foteli jeszcze nie zrobił, a już ma uzbrojenie dobierać... Takie mam wrażenie jakby co niektórzy większą przyjemność czerpali z kupowania (i chwalenia się tym) niż z samego modelowania. A prawda jest taka, że czego byś pod model nie powiesił i jakich blach do kabiny nie wstawił, to jak linii podziału blach nie poprawisz i działka nie nawiercisz wzbudzisz co najwyżej uśmiech ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 27 Września 2014 Autor Share Napisano 27 Września 2014 Fotele nr 2 gotowe i oba razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Bardz ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 27 Września 2014 Share Napisano 27 Września 2014 Poduszki i przetarcia wyglądają fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Sympatycznie wyglądają, choć mam wrażenie, że przetarłeś je do samego "szarego" plastiku Hase. No ale może to wina zdjęcia i w "realu" jest to kolor stali. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 29 Września 2014 Autor Share Napisano 29 Września 2014 Może to tak wyglądać, ale w rzeczywistości nie jest aż tak źle Rozpoczęte prace nad kokpitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert p Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Nareszcie widać, że zaczynasz się starać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Bardzo porządna kabinka, choć aż się prosi o blaszki Eduarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Panele wyszły bardzo realistycznie, mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 A to ciekawe - ten panel po prawej stronie pilota faktycznie jaki przymały był? Czepiasz się Autor robi prosto z pudła bez dodatków za setki złotych i jest ograniczony zestawem. Co prawda w tym miejscu Hasegawa się nie popisała, ale samo wykonanie jest dużo leprze niż gdyby tam napchać płaskich blach o rastrze 300 dpi i włożyć Eduardową skrzynkę na ziemniaki z deklem. Tu widać plastyczność, są umiarkowane przetarcia i choć z kolorystyką mógłbym czasami polemizować to "mnie się bardzo podobowywuje" Obdrapałbym bardziej "pedały" i trochę poprzebarwiał "podłogę", ale to już jak kto lubi. Trzymam kciuki za dalsze prace! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Tam czepiam od razu. Zwyczajna ciekawość świata i okolic, jako że Hase czeka pod biurkiem na lepsze czasy. Ale ten typ tak ma zdaje się (model, nie ja). Tam w tej dziurze na końcu na zdjęciach widać jakąś małą skrzyneczkę. Ale w modelu Hase jej nie ma W HB jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 29 Września 2014 Share Napisano 29 Września 2014 Daz, gratulacje. Bardzo fajny kokpit się zapowiada. A z blachami to daj sobie spokój. Plaskate są i nienaturalne. lepiej wygląda żywica tylko. Ale twój kokpit naprawdę daje radę. stosowałeśsuchy pędzel czy miałeś jasny podkład i przetarłeś ten czarny żeby na wystających elementach wyszedł jasny spod spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Ciesze się że się podoba, i że idę w dobrym kierunku. Kokpit oczywiście jeszcze nie jest skończony, to są zdjęcia tak na szybko z przebiegu prac, brakuje tam jeszcze sporo elementów i wykończenia. Panele boczne są pomalowane jasno-szarym podkładem, i następnie lekko przetarte aby zaznaczyć pokrętła i włączniki, ale część jest podmalowana, bo nie bardzo dało się je "zdrapać" Sama podłoga oczywiście będzie też bardziej "podniszczona", bo na tą chwilę jest jedynie pomalowana kolorem bazowym i jeszcze z nią nic nie robiłem. Jeśli chodzi o samą ilość elementów, to oczywiście macie rację że fajniej i ciekawiej by wszystko wyglądało jak by dodać elementy żywiczne czy blachy , jak to widać u Dorotki ( na marginesie wygląda to u Ciebie rewelacyjnie!!) ale ja po ostatniej wpadce z F-14 ta chciałbym zrobić schludnie, tak jak fabryka przewidziała, dlatego bez dodatków, prosto z pudełka, żeby znowu nie przekombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 chciałbym zrobić schludnie, tak jak fabryka przewidziała, dlatego bez dodatków, prosto z pudełka, żeby znowu nie przekombinować I to jest kierunek jak najbardziej właściwy. Już po tym jak zrobiłeś zestawową kabinę widać, że z samych elementów dostarczonych przez Hase można zrobić fajny model (jak się włoży w to trochę wysiłku). Błędy zestawu mają przy takim podejściu marginalne znaczenie i nikt o zdrowych zmysłach czepiać się ich nie będzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daz Napisano 1 Października 2014 Autor Share Napisano 1 Października 2014 Ciąg dalszy prac nad kokpitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Bardzo niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hamman Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 bardzo fajnie to wygląda, a gdzie pierwszy pilot już w niewoli bo widzę że drugi już się poddaje :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Fajnie jest Zacząłem się natomiast zastanawiać dlaczego w zestawie Hase są dwa różne fotele? Ktoś wie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Ha, ha Czyli Aires i wszyscy co go zamontowali się pomylili??? No to byłyby niezłe jaja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorotka Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 No ale co masz? Według mnie to się chyba Hase walnęła i rogi powinny być takie same... Ale ... bym sobie za to nie dał uciąć.... W DACO w kabinie RIO jest fotel z krótkimi rogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi