Marcin1970 Napisano 28 Września 2014 Share Napisano 28 Września 2014 Po bardzo długim nie lepieniu modeli i w przerwie podczas reanimacji Strv 103 jestem w trakcie popełniania w/w. Dragon składał się w miarę ok . Spora ilość szpachli poszła w okolice obuwia jak również i twarzy ( debilny podział technologiczny ). Malowany : mundur akryle ( Tamiya , Vallejo ) , twarz i rece - oleje , osprzęt - wszystko razem byle efekt był ok. Jakość zdjęć jest nikczemna - poprawie się. Obecnie jestem w trakcie pracy nad detalami munduru i odznaczen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Września 2014 Share Napisano 30 Września 2014 Świetne malowanie Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 30 Września 2014 Autor Share Napisano 30 Września 2014 Dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Figurki Dragona są... powiedzmy wymagające, ale da się je złożyć, choć w przypadku postaci kluczem jest malowanie. O Twojego 'Goebbelsa' zatem jestem spokojny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 10 Października 2014 Autor Share Napisano 10 Października 2014 Dzięki, staram się jak mogę. Wiem ze figury Dragona i Tamki nie są " perfekt" ale mając inwencje twórcza i trochę fantazji da się z nich sporo wycisnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Całkiem urodziwy ten hitlersynek ładnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Dzięki. Przedstawiciel wstrętnego reżimu jest już prawie na ukończeniu , pozostała podstawka do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Marcinie ładnie, tylko foty, foty popraw ich jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Dzięki. Wiem ze foty nie sa super, i mnie tez to boli ale postaram się poprawić. Niestety na zakup poprawnych lamp na razie nie mam szans wiec kombinuje z tym co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszskc21 Napisano 21 Listopada 2014 Share Napisano 21 Listopada 2014 w jaki sposób cieniujesz twarze tych figurek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 21 Listopada 2014 Autor Share Napisano 21 Listopada 2014 Używam olejnych farb w tubkach ( kup dobrej jakości starczają na wiele lat - moje już 12 ) , Brunt sienna , Titanium white, Iwory black, Brown Van Dyck, to podstawowe farby olejne. Podkład to Humbrol 94 . Do reszty doradzam kupić najtańsze Chińskie oleje - wystarczają . Twarze maluje olejami dlatego ze dają łagodniejsze przejścia kolorów i cieni niż akryle.-tak wiem "laserunek i etc. ( Prywatnie efekt bardziej mi się podoba - kwestia gustu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi