tombie01 Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 jak to przy każdym modelu bywa nie uniknąłem błędów ale jestem zadowolony - sam zestaw sklejał się rewelacyjnie bez żadnych problemów. Cytuj
wojtek 80 Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 Lubię taki klimat.Mi się podoba.Ale śmigło,oszklenie,podwozie do poprawy-zbyt świeże.Poprawiając to będzie się prezentował dużo lepiej. Cytuj
Mikele Napisano 29 Września 2014 Napisano 29 Września 2014 ...Ale śmigło,oszklenie,podwozie do poprawy-zbyt świeże... Uwaga słuszna, bo póki co dość niewiarygodnie taki zestaw wygląda ;) Na golenie i piasty kół wash i może jakieś "brudzingi" a na odpryski lakieru na śmigło i ramy oszklenia świetnie nadają się kredki metaliczne Derwentu. Na kolorowanki na lakierze matowym jak znalazł a i wygląda to wiarygodnie a nie S-F. Cytuj
tombie01 Napisano 30 Września 2014 Autor Napisano 30 Września 2014 Fakt faktem przykróciłem sobie roboty o to brudzenie tych trzech elementów choć nie do końca - golenie są złoszowane ale bardzo słabo to widać a po lakierze efekt jeszcze bardziej zbladł, kabinę spróbuję potraktować jakąś kredką; a śmigło przyznaję, że nie wiedziałem jak poradzić sobie z tą srebrną powłoką - z tyłu gdzie jest malowane na czarno zrobiłem mini zadrapania zgodnie z kierunkiem obrotów śmigła. Cytuj
Mikele Napisano 30 Września 2014 Napisano 30 Września 2014 Łopaty śmigieł po krawędzi natarcia możesz potraktować jakimś jasnym metalizerem tak, żeby wyglądały na "wyszlifowane" przez powietrze i wyraźnie odcinały się od reszty. Ewentualnie pokryć łopaty śmigła bezbarwnym błyszczącym po powierzchni i głębokim matem na krawędziach natarcia, tak żeby dość wyraźnie to się odcinało od siebie. Efekt powinien być. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi