MikeP Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Przedstawiam moją interpretację australijskiego Spitfirea Mk. VIII z 79 sqn. RAAF, latającego wiosną 1945 r. nad Indonezją. Model to lekko zmodyfikowany zestaw Revell/Hasegawa z kalkami Barracuda. Zaznaczyłem panele zbiorników paliwa w skrzydłach, dodałem lampy identyfikacyjne na dolnych powierzcniach, dorobiłem przewody hamulcowe, wychyliłem lotki i stery, spiłowałem niepotrzebne owiewki i dodałem parę wzierników odpowiednich dla mk. VIII. Malowany pactrami, brudzony olejami i akrylami dla plastyków. Zapraszam do komentowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sfjontkofski Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Zakochałem się w tym modelu. Nie wiem jak merytoryka, ale wizualnie prezentuje się rewelacyjnie!! Świetne, nietypowe malowanie. Jak robiłeś obicia farby przy podstawie skrzydeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 2 Października 2014 Autor Share Napisano 2 Października 2014 Dzięki, Obicia to wydrapywanie wykałaczką do wcześniej nałożonego podkłady z metalizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Kapitalnie ci wyszedł...jest coś w nim co nie poozwala mi oderwać od niego wzroku...fajne ślady zużycia...nietypowa kolorystyka...super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Piękniusi! Jest na czym oko zawiesić No i kapitalna kompozycja zdjęć. Gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 Robi wrażenie - przemyślane malowanie. Bardzo bym chciał obejrzeć w Twym wykonaniu któregoś z jednolitych wysokościowych Spitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeP Napisano 2 Października 2014 Autor Share Napisano 2 Października 2014 Dziękuję bardzo za przychylne komentarze. Mikołaju, wysokościowego co prawda nie miałem w planach, ale chodził mi intensywnie po głowie amerykański PR XI w PRU Blue. Powstrzymuje mnie tylko brak Twoich umiejętności dorabiacza-detalisty i niemanie stosownych oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 2 Października 2014 Share Napisano 2 Października 2014 PRU Blue też fajny, ale te szarości wysokościowych, rondelki bez białego koloru i szpice na końcach skrzydeł to miód jest. A detale - cóż - zagadnienie jest coraz bardziej niszowe i wbrew pozorom nie wymaga ponadprzeciętnych umiejętności, tylko się wokół tego jakiś taki pi-ar stworzył. A nie widzę, żeby temu Spitowi czegoś bardzo w tym względzie brakowało - założona koncepcja została zrealizowana. Niemanie oznaczeń współcześnie nie jest żadnym wytłumaczeniem - jeśli mi się udało zdobyć do motolotni, to i Tobie do Spita się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi