Mark666 Napisano 11 Listopada 2014 Autor Share Napisano 11 Listopada 2014 Elementy przeniosłem już na plastik, powycinałem co trzeba. Oczywiście obniżyłem zabudowę. Po dokładnym przejrzeniu resztek części okazało się że mam spojler---był w dodatkowej ramce. Nie wiedziałem do czego ta część a to niespodzianka. Aha -- nie otwieram drzwi w zabudowie, jest tam tyle szpejów których nigdzie nie ma na zdjęciach a sf. tworzyć nie chcę. Jedno mnie ciekawi - jak załoga wkłada chorego na te górne półki na nosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 19 Listopada 2014 Autor Share Napisano 19 Listopada 2014 Kończy się sezon na dwóch kółkach i prace ruszają do przodu. Złożyłem zabudowę , teraz dopasować, szpachla i szlifowanie. Myślę o jakiś szafkach wewnątrz na podłodze i na ścianach. Ale to czas pokaże. Kilka fotek z postępu prac. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Fajna skrzynia. Coś by się wewnątrz przydało, bo skrzynia potężna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kjp_a_man Napisano 19 Listopada 2014 Share Napisano 19 Listopada 2014 Bardzo ładnie wychodzi! Potwierdzam. Ja jestem zachwycony poziomem.Unimog to ikona off road… Śmiem napisać, że chyba nie ma sobie równych w terenie (w tej klasie i jeśli chodzi o pojazd produkowany seryjnie). …Jako laik zapytam. A Star 266? Zawsze słyszałem o nim bardzo wiele dobrego, a o tym Unimogu ani razu. Sorki za off topic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 27 Listopada 2014 Autor Share Napisano 27 Listopada 2014 Cześć. Walczę dalej. Obie szafki już w podkładzie -- po raz pierwszy szary-- , zawiasy, elementy karoserii już zrobione. Zderzak i błotniki już w kolorze bazowym i polakierowane bezbarwnym. Marzę żeby go już skończyć, ale jeszcze kupa roboty. Do następnego, także tego.... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Cześć. Prace powoli posuwają się do przodu. Chcę wykończyć budę, --- jeszcze lak. bezbarwny, uszczelki jak się da, szyby. Zgrać to całościowo z podłogą budy i podstawy na ramie. Potem kabina gdzie czeka mnie walka z szybą przednią. Myślę że po Nowym Roku powinienem skończyć. Szafki wewnętrzne Szafka z podłogą Przymiarka, buda jeszcze siedzi na trzymaku bo clear czeka na tryśnięcie Buda cdn ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 10 Grudnia 2014 Share Napisano 10 Grudnia 2014 Nabiera kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 10 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2014 Jeszcze dwie fotki. Tył uzbrojony i schodki się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Jak ja mam już tego Uni dosyć Buda ma już szybki i zarys uszczelek. Doszły relingi na dachu i "kogut" z tyłu. Jeszcze dwie klamki i jeden uchwyt i wklejam podłogę . Parę fotek i do następnej razy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuSSer Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Bardzo ładna buda, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 24 Grudnia 2014 Share Napisano 24 Grudnia 2014 Witam. Bardzo ładnie Ci to idzie ,lecz masz jeden(dwa)poważne błędy, a mianowicie -włazy na dachu masz okrągłe a powinny być prostokątne na tych zdjęciach to widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 24 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2014 Wiem, ale najpierw był pomysł a potem dokumentacja. Nie przykładam się do tego modelu za bardzo. Muszę go jakoś skończyć bo mam go już dość. Wbrew przewidywaniom zaczyna się to już układać, choć ciągle wyskakują niespodzianki. Ale jak się powiedziało A to trzeba jechać dalej. Dzięki za komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2015 Bliżej końca budowy. Dwie warstwy szarego podkładu Trzy warstwy koloru bazowego. Jeszcze kalki i dwie warstwy clear-u cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 1 Stycznia 2015 Share Napisano 1 Stycznia 2015 No Mark666, widze ze nie proznowales w Sylwestra! Swietna robota jak to zwykle bywa u ciebie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coppercat Napisano 1 Stycznia 2015 Share Napisano 1 Stycznia 2015 Mam pytanie: do czego służy ta rynna na dachu kabiny Piękna robota Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2015 Mam pytanie: do czego służy ta rynna na dachu kabiny Piękna robota Gratulacje To ponoć jest spojler Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Ostatnia przymiarka. Kabina już osadzona i przyklejona. Żeby mi nie było za radośnie parę rzeczy po drodze się zchrzaniło i musiałem poprawiać. W tym tygodniu kończy się ponad roczna przygoda z tym bublem. I całe szczęście , zajmie miejsce w gablocie , bo na żadne zawody nie pojedzie ----- chyba że utworzą kat. - " na najbardziej spitolony model nie z winy modelarza" Kilka zdjęć a potem galeria--- chociaż ja wiem-- czy warto. Nawet fotki z nim nie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Dobrze jest,na tyle walki to malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 12 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2015 Dobrze jest,na tyle walki to malina Dzięki, wolałbym lepiej, ale wszystkiego przeskoczyć się nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuSSer Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Warto warto galerie Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sushi79 Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Racja, wszystkiego się nie da przeskoczyć, ja też chciałbym aby moje modele wyglądały lepiej, zawsze można coś znaleźć co nas gryzie... Ale nie jest tragicznie... W Twoim modelu naprawdę widać ogrom pracy włożonej, teraz tylko na jakiś poligon go wysłać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marak Napisano 12 Stycznia 2015 Share Napisano 12 Stycznia 2015 Kiedyś Unimog (jako auto), był dla mnie brzydkim autem. Potem doszedłem do wniosku, że Unimog podobnie jak garbus, syrenka, mini i jeszcze parę innych kultowych aut są tak brzydkie, że aż piękne. Dlatego spokojnie rób galerię bo model jest naprawdę ładny i zasługuje na podziw widzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 14 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2015 Maszyna już w garażu. Teraz tylko jakaś pogoda i w plener na galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 17 Stycznia 2015 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2015 Unimog już w galerii. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi