Paster03 Napisano 12 Października 2014 Napisano 12 Października 2014 Witam! Malowanie tego popiersia zacząłem jeszcze w czerwcu (twarz, hełm, szkic cieni/rozjaśnień na parce, wzór "oak leaf" na kołnierzu), ale z różnych powodów skończyłem dopiero w tym miesiącu. Żeby umundurowanie nie było monotonne i zbyt czyste hełm "poobijałem" za pomocą preparatu Color Stop Revell'a, a kurtkę zrobiłem pożółkłą. Cieniowanie odcieniami fioletu mieszanego z kolorami skóry miało podkreślić wpływ zimna panującego na froncie wschodnim. Cytuj
push-up78 Napisano 15 Października 2014 Napisano 15 Października 2014 FAJNY.TEŻ GO MAM POMALOWANEGO GDZIEŚ NA FOTKACH W MOIM ARCHIWUM. Cytuj
Marcin1970 Napisano 17 Października 2014 Napisano 17 Października 2014 Co tu dużo mówić, jest super . Jak dla mnie na motcykliste ( a zwłaszcza w zimie ) taki troszku za czysty( kwestia gustu ). Podstawka do popiersia świetna! Cytuj
Paster03 Napisano 17 Października 2014 Autor Napisano 17 Października 2014 Dzieki za komentarze! Jak dla mnie na motcykliste ( a zwłaszcza w zimie ) taki troszku za czysty( kwestia gustu ). Podstawka do popiersia świetna! Starałem się żeby nie wyglądał zbyt "świeżo" - stąd obdrapany hełm i brudny, pożółkły odcień kurtki zamiast czystej bieli, a co do konkretnego brudzenia to dopiero ćwiczę temat, poznaję produkty. Na pewno postaram się to wprowadzić w niedalekiej przyszłości ;) Cytuj
enten Napisano 19 Października 2014 Napisano 19 Października 2014 Malowanie rewelacyjne. Mi się bardzo podoba. Trzonek granatu wykonałeś z drewna czy pomalowałeś tak świetne? ;) Cytuj
Paster03 Napisano 19 Października 2014 Autor Napisano 19 Października 2014 Trzonek granatu wykonałeś z drewna czy pomalowałeś tak świetne? ;) Oczywiście pomalowany, w ogóle malowanie drewna mi się spodobało Ten granat to drugie podejście do drewna, a tutaj karabin, na którym pierwszy raz to robiłem: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=113&t=45564 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi