Paster03 Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Witam! Malowanie tego popiersia zacząłem jeszcze w czerwcu (twarz, hełm, szkic cieni/rozjaśnień na parce, wzór "oak leaf" na kołnierzu), ale z różnych powodów skończyłem dopiero w tym miesiącu. Żeby umundurowanie nie było monotonne i zbyt czyste hełm "poobijałem" za pomocą preparatu Color Stop Revell'a, a kurtkę zrobiłem pożółkłą. Cieniowanie odcieniami fioletu mieszanego z kolorami skóry miało podkreślić wpływ zimna panującego na froncie wschodnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 15 Października 2014 Share Napisano 15 Października 2014 FAJNY.TEŻ GO MAM POMALOWANEGO GDZIEŚ NA FOTKACH W MOIM ARCHIWUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Co tu dużo mówić, jest super . Jak dla mnie na motcykliste ( a zwłaszcza w zimie ) taki troszku za czysty( kwestia gustu ). Podstawka do popiersia świetna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 17 Października 2014 Autor Share Napisano 17 Października 2014 Dzieki za komentarze! Jak dla mnie na motcykliste ( a zwłaszcza w zimie ) taki troszku za czysty( kwestia gustu ). Podstawka do popiersia świetna! Starałem się żeby nie wyglądał zbyt "świeżo" - stąd obdrapany hełm i brudny, pożółkły odcień kurtki zamiast czystej bieli, a co do konkretnego brudzenia to dopiero ćwiczę temat, poznaję produkty. Na pewno postaram się to wprowadzić w niedalekiej przyszłości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Malowanie rewelacyjne. Mi się bardzo podoba. Trzonek granatu wykonałeś z drewna czy pomalowałeś tak świetne? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paster03 Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Trzonek granatu wykonałeś z drewna czy pomalowałeś tak świetne? ;) Oczywiście pomalowany, w ogóle malowanie drewna mi się spodobało Ten granat to drugie podejście do drewna, a tutaj karabin, na którym pierwszy raz to robiłem: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=113&t=45564 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi