RH Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Klejąc obecny tutaj model złapała mnie lekka nostalgia i powód do wspomnień .Właśnie od Airfixa rozpoczęła sie moja przygoda z plastikami . Była to druga polowa lat 70-tych .Jedyna wtedy słuszna linia naszej partii pod przewodnictwem E.Gierka zadecydowała o wpuszczeniu trochę zachodniej kultury ,"zalewając rynek ,a właściwie Składnice Harcerskie modelami z za "Żelaznej Kurtyny " Przeważały modele firmy Revell ,Matchbox i właśnie Airfix.Nie bylo to zbyt tanie ale jakieś nowe w naszym "bloku" A że wraz z modelami pokazały sie farbki .Co dopełniało chęć zakupu toteż ochoczo nabyłem owe modele . Choć Airfix raczej nie przedstawiał jakością i odwzorowaniem modeli w porównaniu z teraźniejszymi ,to jednak z wypiekami na .można coś takiego kleić Niektórzy mogą pomyśleć ,po co ja to wszystko piszę : Ano dla tego że w ostatnich latach Airfix aby utrzymać klasę i zbyt na rynku ,bardzo się postarał .jego modele naprawdę są na wysokim poziomie .Bardzo dobry plastik ,i delikatne linie wgłębne . Właśnie otwierając pudelku z tym modelem ,zostałem mile zaskoczony.Bardzo dobry plastik ,super linie podziału ,Części idealnie pasujące .Wracając do samego materiału,czyli plastiku ,jest on strukturalnie matowy . części sklejone bardzo fajnie się szlifuje .Powierzchnia plastiku wygląda jakby była pomalowana podkładem ( Pisze o tym bo po pryśnięciu Gunze podkładem ,nie widziałem różnicy tam gdzie jeszcze nie zdążyłem pomalować wyżej wymienionym . Reasumując model fajny ,warty polecenia . No dosyć tego bajania czas na model. Model w malowaniu dywizjonu nr.64 Singapur 1960 dodatkowo wzbogacony o blaszki z zestawu BIG ED farby użyte do malowania Gunze created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Piękny samolot i piękny model. Świetnie go pomalowałeś. Szkoda tylko, że nie zdecydowałeś się na jakieś choćby delikatne brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Przyzwyczaiłeś mnie do lepszych niż te fotografii. Te tutaj jakieś takie na szybko, za ciemne, za mało w nich samego modelu. A Javelin w Twoim stylu, jednym się spodoba, drugim mniej, ale czegoś trzeba się trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marin Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Piękna czysta robota . Bardzo ładny model. Nawet brak brudzenia nie przeszkadza. Gratulacje. Najbardziej podoba mi się drabinka bo jest taka bardzo charakterystyczna i przyciąga uwagę. Fajny detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi