Grzegorz2222 Napisano 25 Października 2014 Autor Share Napisano 25 Października 2014 Sorki , za długą nie obecność , łapcie zdjęcia wieży. wieczorem wrzuce zdjęcia pomalowanego podkładem kadłuba i kół gąsienicowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Oj kolego, ten wątek się kłania: http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=104&t=42035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Sorki , tu wrzucam wieże po podkładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Wiem , zostanie zmatowiony i w środę biorę się za nakładanie bazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Witam , po nieobecności , wrzucam fotki wieży po położeniu koloru bazowego. Jestem trochę nie zadowolony z efektu. Myślę że to błąd nierozcieńczania farby. Jak wy uważacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Pędzlem malujesz? Niewiele widać na tych fotkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 Tak pędzlem farbami Tamiya. 3 pierwsze warstwy poszły od razu farba z pojemniczka nie wiem czy to nie błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2014 Share Napisano 30 Listopada 2014 Oj z pewnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 30 Listopada 2014 Autor Share Napisano 30 Listopada 2014 A jaka gestosc ma miec farba do malowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 I co zrobic teraz aby zmyc stary lakier z wiezy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 ok dzięki. A co do gęstości farby to jaka ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 3 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2014 Ok lepiej kłasc 10 warstw niz 1 gruba nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 hmm to ciekawe bo ja nie rozcieńczoną kładłem 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 i jeszcze jedno mogę kupić cleanlux ale tylko do zmywania sidoluxu brać taki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 A rozcieńczać go z wodą? ten cleanlux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 Ok zalałem dziś kadłub , jutro go wyciągnę i włożę wieże/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 4 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2014 ok dzięki , mam jeszcze 1 pytanie np.przenoszę farbe z pojemniczka z farba do miseczki i ile mam dac wody do 1 kropli farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 13 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2014 Ok a ty tez malujesz pedzlami , ze tak rozcienczasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 Wiecie co doszedlem do dobrej konsystencji farby nie zostawia juz paskow pedzla , ale farba wyglada jak ny nie chciala schnac. Sa poprosru takie jak by plamy nie doschnietej farby. Wiecie od czego sie to moze dziac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 18 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2014 Czyli co lepiej rozmieszac farbe i potem dobrze ja jeszcze wymieszac z rozcienczalnikiem ta?? Czy dawac mniej rozcienczalnika?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 I co z tym robic /? Nakladac kolejne warstwy czy co?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 19 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2014 Juz raz mylem. Moze zmatowic papierem wodnym i dalej malowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz2222 Napisano 21 Grudnia 2014 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2014 Witam , tu już zdjęcia pomalowanego czołgu. Wiem , nie wyszedł ładnie , wyszedł wręcz kiepsko. Już opanowałem gęstość i malowanie , ale dopiero na wannie , a nie chcesz mi się już 3raz malować wieży i kadłub więc zostanie tak. Przy następnym modelu postaram się już robić tak jak ma być. Mam pytanie jak zrobić obicia , wiem że można je nakładać pianką taka z kart graficznych , ale jaki kolor dać na obicia? I co sądzicie o imitacji rdzy jaką zrobiłem.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Nie zrozum mnie źle, ale na tych forach to niewiele widać. Są tak ciemne. Normalnie to robie obicia Vallejo German Brown Black Camo, ale jeżeli kolor modelu jest ciemny to może tego nie być widać. Z obiciami ostrożnie - łatwo przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polski_Czołgista Napisano 21 Grudnia 2014 Share Napisano 21 Grudnia 2014 Nie zrozum mnie źle, ale na tych forach to niewiele widać. Są tak ciemne. Normalnie to robie obicia Vallejo German Brown Black Camo, ale jeżeli kolor modelu jest ciemny to może tego nie być widać. Z obiciami ostrożnie - łatwo przesadzić. Oj prawda. Przykładem jest mój pz.IC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi