wojtek1984jedlicze Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Po około 4 miesiącach pracy nadszedł czas na galerię końcową modelu. Jest to mój drugi model a pierwszy na dioramie. Wciąż pozostało coś do zrobienia ale na tym etapie i tak mogę nazwać model wraz z dioramą za ukończony. Podstawą modelu jest bogaty zestaw od Meng-a a do niego dołożyłem zestaw elementów fototrawionych (Voyager Model) oraz światełka od SKP. To na co chciałbym zwrócić najbardziej Waszą uwagę to silnik a dokładnie jego okablowanie, które wykonałem na podstawie jednego (!) dostępnego zdjecia. Takze pozostałem kabelki są mojego pomysłu. Trochę o dioramie... Do jej produkcji użyłem własnych wyrobów. Wszystko co oglądacie to moje produkty jakie również sprzedaję w dziale "Giełda" lub robię na zamówienie. Jestem z nich szczególnie dumny ponieważ opracowuję je i poprawiam już od kilku lat. Zaskoczony sam byłem jak łatwo układało się fragmenty trawy na bardzo nierównym terenie tworząc w przyjemny i szybki sposób widoczną łąkę. Kilka krzewów i oczywiście zwieńczenie dzieła- drzewko i diorama była gotowa po trzech popołudniach. Jako, ze nie jestem dobrym fotografem i dysponuję jedynie paratem w telefonie to zdjecia nie są najlepsze ale mam nadzieje, że każdy zarzuci na nich oko przynajmniej na chwilę... Do następnego modelu... Wojtek. Galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Ładnie się wszystko prezentuje. No może za gasiencami trawa mogłaby być troszkę bardziej zmasakrowana i może jakieś jej kępki mogły sie znależć na gąskach, ale to już szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demonion Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Super. Ciekaw jestem czy mój teciak jak go w końcu skończę też będzie się tak dobrze prezentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Chcialem dodac figuranta ale ten co mam bylby nie odpowiedni.za cieplo ubrany. Moze kiedy jeszcze dorzuce jakiegos jak ud mi sie znalezc odpowiedna figurke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Bardzo ładnie eis całość prezentuje. Duza podstawka i czegoś na niej brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Piękna 90, co prawda czekałem na Zvezde dłuuugo aż w końcu wypuści T-90, ale do tego czasu mi zbrzydła Nie mniej podstawka i model bardzo, bardzo ładne. Jednak rzuciło mi się coś oczy, dokładniej to: One są krzywo w pionie? Efekt zamierzony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek1984jedlicze Napisano 19 Października 2014 Autor Share Napisano 19 Października 2014 Sa luzno dlatego niektore odstaja. Pamietaj ze to pracujace zawieszenie niemniej jednak wystarczy je lekko przesunac i beda proste. Dzieki za uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Nie spotkałem się aby robiły to w innej osi niż wałki skrętne pozwalają. Nie mniej jesli łatwe do poprawy to nie widziałem tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Świetna praca Wojtek, tak trzymaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Bardzo mi się podoba, zarówno model jak i podstawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi