skala72 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 Zestaw składa się z kompletnych ramek jego poprzednika z nr. 11, w którym był wycięty CKM. Ten model Fiata 621 zawiera również plandekę, co było dużym zaskoczeniem, myśleliśmy, że w tym zestawie zostanie ona wycięta, jak ckm w nr.11. PS. niestety, nie ma kleju i qltowej już wykałaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Christophorus21 Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 JAK TO NIE MA WYKAŁACZKI??????!!!!! A tak na poważnie... Dlaczego wydawca nie wypuścił od razu wersji z ckm? Tylko bawił się w wycinanie ramek? Wg mnie takie sztuczne tworzenie nowych modeli nie jest dobrym posunięciem... Tak samo jak rozbijanie Renault'a na dwa (lub kilka) numerów (2 typy wież i kilka rodzajów uzbrojenia). Mogliby wypuścić wreszcie polska piechotę A nie tak się z nią czają i czają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Października 2014 Autor Share Napisano 23 Października 2014 Jeżeli chodzi o "rozbijanie" modeli na kolejne, to nie jest to nowość i FTF tego nie wymyślił. Zobacz modele innych firm, np. PST, UM, S-Model, RPM itd... różnią się one ilustracją na pudełku, instrukcją i kalkami. H38 z S-Modelu pojawił się w wersji francuskiej, a później w niemieckiej, różnica j/w pisałem. Co do piechoty PL, to temat rzeka ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Czy komuś udało się kupić nieuszkodzone pudełko z nienaruszoną kabiną? Na 3 obejrzane modele w kioskach 2 poszły na zwroty a trzeci miał "tylko" pęknięte nie odkształcone ramki. Niby wciskali ją właśnie w tę plandekę ale w czasie transportu i tak się ramki ruszały. Inne serie dają do transportu duże pudła, tu są oszczędni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 aha...dzięki za informację o kabinie bo zapomniałem o tej wadzie bardziej transportu niż modelu. co prawda mam dwa jeszcze z poprzedniego wypustu to w ostateczności sie zamieni i zrobi sie z uszkdzonej wrak w takim stylu http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum11/pf621rpolsmol.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 U mnie wcześniejszy numer z Fiatem miał tylko powyginaną kabinę - udało mi się to jakoś naprostować Numer 17 kupiłem w nienaruszonym stanie wszystko ok :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 W empiku złapałem za pierwszy lepszy egzemplarz. Wszystko było O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 dziś zmusiłem się do otwarcia FB i wydawca pisał ,że kultowego kleju i wykałaczki nie będzie dorzucał już od numeru 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 26 Października 2014 Share Napisano 26 Października 2014 Ten klej i wykałaczka były potrzebne jak koniowi piąta noga.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 26 Października 2014 Autor Share Napisano 26 Października 2014 Hm, no nie, to była wisienka i ktoś ją pożarł :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi