skala72 Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Zestaw składa się z kompletnych ramek jego poprzednika z nr. 11, w którym był wycięty CKM. Ten model Fiata 621 zawiera również plandekę, co było dużym zaskoczeniem, myśleliśmy, że w tym zestawie zostanie ona wycięta, jak ckm w nr.11. PS. niestety, nie ma kleju i qltowej już wykałaczki. Cytuj
Christophorus21 Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 JAK TO NIE MA WYKAŁACZKI??????!!!!! A tak na poważnie... Dlaczego wydawca nie wypuścił od razu wersji z ckm? Tylko bawił się w wycinanie ramek? Wg mnie takie sztuczne tworzenie nowych modeli nie jest dobrym posunięciem... Tak samo jak rozbijanie Renault'a na dwa (lub kilka) numerów (2 typy wież i kilka rodzajów uzbrojenia). Mogliby wypuścić wreszcie polska piechotę A nie tak się z nią czają i czają... Cytuj
skala72 Napisano 23 Października 2014 Autor Napisano 23 Października 2014 Jeżeli chodzi o "rozbijanie" modeli na kolejne, to nie jest to nowość i FTF tego nie wymyślił. Zobacz modele innych firm, np. PST, UM, S-Model, RPM itd... różnią się one ilustracją na pudełku, instrukcją i kalkami. H38 z S-Modelu pojawił się w wersji francuskiej, a później w niemieckiej, różnica j/w pisałem. Co do piechoty PL, to temat rzeka ......... Cytuj
Maxy Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 Czy komuś udało się kupić nieuszkodzone pudełko z nienaruszoną kabiną? Na 3 obejrzane modele w kioskach 2 poszły na zwroty a trzeci miał "tylko" pęknięte nie odkształcone ramki. Niby wciskali ją właśnie w tę plandekę ale w czasie transportu i tak się ramki ruszały. Inne serie dają do transportu duże pudła, tu są oszczędni. Cytuj
Piotr_P Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 aha...dzięki za informację o kabinie bo zapomniałem o tej wadzie bardziej transportu niż modelu. co prawda mam dwa jeszcze z poprzedniego wypustu to w ostateczności sie zamieni i zrobi sie z uszkdzonej wrak w takim stylu http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum11/pf621rpolsmol.jpg Cytuj
Adamerio Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 U mnie wcześniejszy numer z Fiatem miał tylko powyginaną kabinę - udało mi się to jakoś naprostować Numer 17 kupiłem w nienaruszonym stanie wszystko ok :P Cytuj
hubert72 Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 W empiku złapałem za pierwszy lepszy egzemplarz. Wszystko było O.K. Cytuj
Piotr_P Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 dziś zmusiłem się do otwarcia FB i wydawca pisał ,że kultowego kleju i wykałaczki nie będzie dorzucał już od numeru 17 Cytuj
hubert72 Napisano 26 Października 2014 Napisano 26 Października 2014 Ten klej i wykałaczka były potrzebne jak koniowi piąta noga.. Cytuj
skala72 Napisano 26 Października 2014 Autor Napisano 26 Października 2014 Hm, no nie, to była wisienka i ktoś ją pożarł :( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi