Acht-Acht Napisano 4 Października 2015 Share Napisano 4 Października 2015 Panowie (I Panie jeśli cierpliwie z nami siedzą), Czy tylko u mnie dolna część kadłuba jest zasadniczo (no o prawie milimetr) dłuższa od górnej? Albo pasuje przód, albo pasuje tył. I pozostaje chirurgia, czyli cięcie mniej więcej za komorą podwozia przedniego. pozdrawiam Acht-acht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 5 Października 2015 Share Napisano 5 Października 2015 Witam Przymierzyłem górę i dół kadłuba. U mnie nie ma różnicy. Linie się pokrywają. Gdyby był niecały milimetr pewnie bym nie ciął. Co innego to miejsce łączenia przodu kadłuba i stożka. Tam faktycznie jest owal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Na pierwszy rzut oka nie wygląda jednak tak źle http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=286713&pid=2735956&st=0entry2735956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 6 Października 2015 Share Napisano 6 Października 2015 Na krawędzi osłony radaru gdzie stykają się dwa kolory widać, że jest delikatnie spłaszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Acht-Acht Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Panowie i Panie, Wiec żeby nie być gołosłownym - złożyłem dwie połówki kadłuba tak żeby przód pasował Ale wtedy ani tył ani skrzydła nie pasują. Po spasowaniu tyło kadłuba przód nie pasuje i nie daje się złożyć. Czyli ryfa. Choć polistyren to pewnie może mieć taką różnicę skurczu zależnie od temperatury formy (może się jakiś technolog wtrysku wypowie). Niezależnie od okoliczności - obawiam się że cięcie w poprzek... Mam ostatnio pecha do słabych wyprasek. Co gorsza prędzej doczekam się odpowiedzi bezpośrednio z firmy (Airfix, Dragon) żaden polski importer się nie pofatygował z obsłużeniem reklamacji - nie wiem dlaczego - mam nadzieję że inni mają więcej szczęścia. Rav, Otwór z przodu wygląda to tak I jest raczej wyższy niż szerszy - co potwierdzają pomiary. Rozmiar poziomy - okrągłe 12 mm pionowy hmmm zależy jak spasować ale najmniej wyszło mi 12,3 - sama osłona radaru 12,0x12,0. Czyli jest jak powinno. W sumie to się pomału robi materiał na warsztat a nie na in-box. :-) To jak Towarzysze, pomożecie? pozdrawiam acht-acht Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 Cześć Miałem ostatnio okazje spasować górę z dołem i wszystko było w jak najlepszym porządku, żadnego przesunięcia jak u Ciebie, no może delikatny ruch przód-tył, ok 0,2mm na tyle ile gniazda skrzydeł pozwalały. Do planów żadnych nie przykładałem ale w model w pudle wygląda całkiem imponująco... z niecierpliwością czekam na UB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Października 2015 Share Napisano 18 Października 2015 W moim egzemplarzu też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi