Mitrandir Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 Printscale właśnie obwieściło wydanie ładnego zestawu kalkomanii do Śmigłowca Sikorsky S-80 Super Stallion. Zestaw zawiera: 1. 1 komplet oznakowań eksploatacyjnych; 2. 4 warianty malowania do wersji CH-53E SUPER STALLION; 3. 2 warianty malowania dla MH-53E SEA DRAGON; Uważam, że pozycja bardzo ciekawa dla miłośników wiatraków w 1/72 (trzeba tylko mieć na podorędziu luźnego CH, lub MH lub wiedzieć jak go zrobić Zestaw do obejrzenia http://www.printscale.org/product_387.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 31 Października 2014 Share Napisano 31 Października 2014 to kiedy zaczynasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Niedługo Dla tych bardziej chcących budować, nie oglądać :P sznurek http://www.martola.com.pl/pl1563/produkty56513/sikorsky_s_80_super_stallion Już są w sprzedaży, ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Chyba też się skuszę tylko skąd tu wytrzasnąć Super Stalliona?? Jak już będę coś robił to raczej Sea Dragona od Itleri w nowym malowaniu i z tymi kalkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Chyba też się skuszę tylko skąd tu wytrzasnąć Super Stalliona?? Jak już będę coś robił to raczej Sea Dragona od Itleri w nowym malowaniu i z tymi kalkami Revell lub szukać Italki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 Przepraszam za wprowadzenie w błąd Zestaw zawiera dwa, nie jeden jak wcześniej napisałem komplety oznakowań eksploatacyjnych. Jeden szary, jeden czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PabloA Napisano 3 Listopada 2014 Share Napisano 3 Listopada 2014 Przepraszam za wprowadzenie w błąd Zestaw zawiera dwa, nie jeden jak wcześniej napisałem komplety oznakowań eksploatacyjnych. Jeden szary, jeden czarny Przechlapałeś sobie tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 3 Listopada 2014 Autor Share Napisano 3 Listopada 2014 ... no to będę musiał jakoś temu zaradzić Pewnie sobie dorobię jakieś chlapacze w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejo Napisano 4 Listopada 2014 Share Napisano 4 Listopada 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 4 Listopada 2014 Autor Share Napisano 4 Listopada 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Proszę bardzo kalki do dragona bez zarzutu za to kalkomanie do super stalliona mają kilka baboli :( same kalki są ładnie wykreślone, pytanie o wytrzymałość - słyszałem opinie, że printscale są bardzo delikatne i że trzeba położyć na nie film zanim się zacznie wycinanie. Nie mogę tego potwierdzić, dopóki nie użyję tych kalek. Używałem wcześniej tej firmy, i nie miałem takich spostrzeżeń ale to też zależy od indywidualnego podejścia do kalek Trzeba tak jak jeże, w chwilach intymnych OSTROŻNIE Poza tym kalki bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 Wielkie dzięki za info z kaleczkami - pozycja obowiązkowa dla mojego Sea Dragona . Mitrandir - tak przy okazji , jak już masz u siebie ten arkusik, jak z jego jakością ? Proszę bardzo kalki do dragona bez zarzutu za to kalkomanie do super stalliona mają kilka baboli :( Czy možna troche wiencej o tych baboli ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 5 Listopada 2014 Share Napisano 5 Listopada 2014 A macie jakieś zdjęcia łaciatego ch-53 z tych kalek? Znalazłem tylko zdjęcia z numerem 22 - do niego kalki są na Italerce. Natomiast mi się nie zgadza ich przynależność z tym co można na sieci znaleźć. W sieci stoi, że nr. 161184 był w HMH-462 a nie 464 - na kalce jest czarne 466 a nie 464 - i dodatkowo HMH jest zielone, a numerek czarny... . Swoją droga na wszystkich zdjęciach łaciatych ch-53e boczne duże numery są szare, w tych kalkach sa czarne. W ogóle wygląda, że te kalki sa zerżnięte z Academy MRC 1/48. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 6 Listopada 2014 Share Napisano 6 Listopada 2014 O ilie wiem to wziento s tont. Co do koloru numerow I napysow, to jest ružnie, zaležy od tla. Na czrnym szary i otwrotnie, tak samo zielony. A z tym numerkiem 466, to juž powasznie, babol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 7 Listopada 2014 Autor Share Napisano 7 Listopada 2014 Widzę żeś się Stakor nakręcił na łaciatka :P te 04 faktycznie w 48ce występuje a co ten ci się nie podoba albo takiego :P Tu masz trochę zdjęć http://www.dstorm.eu/pages/en/usa/h-53.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 8 Listopada 2014 Share Napisano 8 Listopada 2014 Ano dzięki za linka, jak widać z tych kalek po niewiekich dodrukach można by było zrobić jakiegoś ciekawszego łaciatka z HMH-466. Może ten? Choć może prościej będzie po prostu kupić Revella ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 8 Listopada 2014 Autor Share Napisano 8 Listopada 2014 Ano dzięki za linka, jak widać z tych kalek po niewiekich dodrukach można by było zrobić jakiegoś ciekawszego łaciatka z HMH-466. Może ten? Choć może prościej będzie po prostu kupić Revella ;) Pawełku kalki do revella mam, leżą o czekają na Ciecie :P Hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 9 Listopada 2014 Share Napisano 9 Listopada 2014 Ohohoho!!!! Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Listopada 2014 Autor Share Napisano 9 Listopada 2014 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi